Hlavní obsah

Tohle způsobila pyrotechnika na Spartě! Muži hrozí až 10 let

Praha
Aktualizováno

Až deset let vězení hrozí muži za zranění ženy pyrotechnikou při sobotním utkání fotbalové ligy mezi pražskou Spartou a Plzní (4:0). Policie ho obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví. Policie to dnes oznámila na twitteru. Celkem zaznamenali policisté při sobotním zápase 21 přestupků a dva trestné činy, řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Oba trestné činy souvisely s házením pyrotechniky, vedle ublížení na zdraví šlo o trestný čin výtržnictví.

Muž hodil mezi diváky pyrotechnikuVideo: Policie ČR

 
Článek

"Muž, který včera (v sobotu) na fotbalovém zápase Sparta - Plzeň ze sektoru hostí hodil mezi diváky pyrotechniku a zranil tím jednu ženu, byl zadržen. Kriminalisté s ním zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu," sdělil mluvčí policie.

Pyrotechnika házená ze sektoru hostujících fanoušků zranila v sobotu na Letné několik diváků. Policie kvůli tomu v 82. minutě zápasu začala sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila. Podle Daňka byl sektor vyklizen proto, že hostující fanoušci nereagovali na výzvy policie a bylo vážně ohroženo zdraví lidí. "Policie vyklizením sektoru zamezila případným dalším zraněním," uvedl.

Na Letné řádili plzeňští fanoušci. Několik lidí zraniliVideo: Sport.cz

Událostí se bude zabývat i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.

Sparta v neděli uvedla, že spolupracuje s policií na vyšetření všech incidentů ze sobotního utkání. "Je pro nás mimořádně důležité, aby byli všichni výtržníci důsledně potrestáni, a uděláme pro to maximum. Společným cílem musí být, aby byl všem agresorům do budoucna zamezen vstup na fotbal," stojí v prohlášení Sparty.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zápas na Spartě s Plzní byl v 82. minutě přerušen a policie vyklidila sektor hostujících fanoušků, odkud se ozývala pyrotechnika.

"Zásadně se distancujeme od podobných aktů agrese mezi diváky na stadionech, což se netýká jen tohoto utkání. V případě použití pyrotechniky to považujeme za zvlášť nebezpečné a nepřijatelné," uvedl v sobotu pro ČTK mluvčí Viktorie Plzeň Ondřej Lípa.

Reklama

Související témata: