Hlavní obsah

Liberec - Zlín 1:0Kozák přiblížil Liberec elitní šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Kozák 1 : 0
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

U Nisy opět velebí Libora Kozáka. Liberec díky gólu reprezentačního náhradníka porazil stejně jako na podzim Zlín 1:0. Severočeši se tak přiblížili svému soupeři na šestém místě na dostřel dvou bodů. Slovan dal na jaře devět gólů, z toho bývalý hráč Lazia Řím čtyři.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký střelec Libor Kozák (vpravo) se raduje se spoluhráčem Matějem Hybšem z branky.

Článek
Fotogalerie

Ten čtvrtý v modrobílém dresu přidal do sítě Zlína v polovině prvního poločasu. Ve 22. minutě domácí rozjeli rychlou akci po levé straně přes Romana Potočného, který nacentroval do vápna. Tam míč přiťukl Radim Breite Kozákovi a ten si počínal na penaltové značce jako mazák. Levačkou si míč zpracoval a pravačkou nedal Matěji Rakovanovi šanci, míč zapadl od tyče za brankovou čáru.

Liberec tak zúročil svou aktivitu. Od začátku byli hráči v bílém častěji u míče, „ševci" se převážně bránili na své polovině. Vážněji branku ohrozili až na konci první části. To ve 37. minutě hlavičkoval v dobré pozici Petr Hronek nad břevno.

Radim Breite a spol. mohli přidat i druhý gól, ale přímý volný kop Ondřeje Karafiáta Rakovan vytáhl nad břevno nebo už v nastaveném čase Jakub Pešek ve velké šanci hlavičkoval do brankáře.

Ve druhém poločase se „ševci" zlepšili a začali být mnohem víc nebezpečnější než před pauzou. Mohli i vyrovnat. V 56. minutě střelu Vachtanga Čanturišviliho do odkryté branky srazila domácí obrana na kop od rohového praporku. Gól však už nepadl, druhou branku Kozáka rozhodčí Pavel Královec po konzultaci s videorozhodčím kvůli ofsajdu odvolal. Soubor kouče Zsolta Hornyáka se díky těsnému triumfu pět kol před koncem základní části přiblížil elitní šestce na dva body.

25. kolo první fotbalové ligy
Slovan Liberec - Fastav Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 21. Kozák. Rozhodčí: Královec - Hájek, Poživil - Adam (video). ŽK: Mara, Nešický - Bartošák, Matejov. Diváci: 3348.
Liberec: Nguyen - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Hybš - Oscar, Mara (57. Nešický) - Potočný (66. Koscelník), Breite, Pešek (81. Malinský) - Kozák. Trenér: Hornyák.
Zlín: Rakovan - Holík, Bačo, Buchta, Bartošák (83. Vyhnal) - Hlinka - Džafič (46. Matejov), Hronek, Podio, Čanturišvili (66. Jakubov) - Poznar. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: