Hlavní obsah

Tribuna Sever pod palbou. Disciplinárka popotahuje Slavii kvůli hulvátům

Aktualizováno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace ČR zahájila řízení se Slavií Praha kvůli urážkám fanoušků na adresu trenéra Karviné Františka Straky. Současně také začala Slavii předběžně prošetřovat kvůli rasistickým pokřikům z kotle na Filipa Nguyena, brankáře Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie při utkání s Karvinou.

Článek

Tribuna Sever je pod palbou. Fanoušci dělají Slavii v poslední době problémy, šéf klubu Jaroslav Tvrdík dokonce napsal, že se za ně po nadávkách Františku Strakovi stydí.

Sešívaní sice vyprodali pohárový duel s Chelsea, kvůli výtržnostem s Genkem však dostali trest od UEFA a peníze za přibližně dva tisíce vstupenek budou muset vracet.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Karviné František Straka si na Slavii užil...

Do díla se dala i domácí disciplinárka, která reaguje na pohárový duel s Karvinou. „Kolektivní pokřiky fanoušků Slavie proti trenérovi Karviné byly rozhodně za hranicí toho, co je akceptovatelné. Zejména pokřiky o smrti a zabíjení. Bohužel musíme konstatovat, že v případě tribuny Sever se nejedná o první prohřešek, koneckonců již na podzim byla podmíněně uzavřena," poukazuje šéf komise Richard Baček.

„Současně jsme zahájili předběžné šetření ve věci nevhodných pokřiků diváka na hráče Liberce a požádali Slavii o informaci, zda dotyčného diváka identifikovala a jaká učinila opatření, aby se situace neopakovala. Požádali jsme o vyjádření k situaci také samotného brankáře Filipa Nguyena," dodává Baček.

Došlo i na filmaře Miloševiče

Zajímavostí je případ Branislava Miloševiče. Disciplinárka hráče Dukly potrestala za nafilmování pádu v pokutovém území, jež vedlo k nesprávnému nařízení pokutového kopu, který měl vliv na průběh utkání proti Karviné (2:1), zastavením činnosti na jedno soutěžní utkání a peněžitou pokutou ve výši 20 tisíc korun.

„Po zhlédnutí všech dostupných videozáběrů jsme dospěli ke stejnému stanovisku jako delegát utkání, komise rozhodčích a Sportovní rada LFA, a totiž, že došlo ke zveličení pádu, které vedlo k nesprávnému rozhodnutí o nařízení pokutového kopu. Hráč bude mít zastavenou činnost, až naše rozhodnutí nabude právní moci," vysvětluje Baček.

Pokutu 10 tisíc korun musí zaplatit Petr Malý, vedoucí mužstva Dukly Praha, za nesportovní chování během utkání v Opavě. O pět tisíc vyšší pokutu dostaly Teplice za porušení povinností pořádajícího klubu v zápase s Plzní.

Reklama