Hlavní obsah

Bez fantoma Komličenka ani gól! Chyběl nám, shodli se Boleslavští. Haška zase těšil výkon Klokanů

Praha

Fotbalisté Mladé Boleslavi poznali: bez fantóma Nikolaje Komličenka to není ono. Jedenáctkrát v řadě s nejlepším ligovým střelcem (21 branek) v sestavě skórovali, včera u Botiče kvůli karetnímu trestu ruský útočník chyběl. Výsledek? Žádný gól. To se Středočechům naposledy přihodilo v listopadu s Duklou. I tehdy Komličenko nehrál...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi v utkání na Bohemians.

Článek
Fotogalerie

„V prvním poločase mi několikrát proběhlo hlavou, co by se stalo, kdyby byl Komličenko na hřišti. Přikryl se snažil, byl naším nejlepším hráčem, ale scházel tam někdo, kdo se prosadí silově," uvedl trenér hostů Jozef Weber po bezbrankové remíze v Ďolíčku.

„Nikolaj chyběl už jenom tím, že by na sebe navázal hráče. Dal v této sezoně přes dvacet gólů, vydobyl si respekt. Je cítit, když hrajeme s ním nebo bez něj," doplnil útočník Tomáš Přikryl. Právě on měl největší šanci Boleslavi, když se objevil sám před brankářem Fryštákem. Ten zelenobílé výtečným zákrokem zachránil.

„Celkově to bylo z naší strany málo hladové. Kvalita se ukáže v pokutovém území, ne, když držíme míč a přihráváme si sedmdesát metrů od brány," podotkl Weber, jehož tým nadále zůstává na jaře jako jediný bez porážky.

Hašek: Začínáme mít sílu i herní tvář

Sérii prodloužili v neděli také Klokani. Ovšem takovou, o níž nestojí. U Botiče v lize nezvítězili už 13x v řadě, pošesté za sebou tady v nejvyšší soutěži navíc ani neskórovali. Vzhledem k pátečnímu triumfu Příbrami nad Opavou spadli na barážovou příčku.

„Mám z našeho výkonu dobrý dojem. Jediné, co chybělo, byl vstřelený gól. Což je ve fotbale pochopitelně hodně důležité," uvedl kouč Pražanů Martin Hašek. „Tak snad domácí sérii zlomíme příště, musíme si čtrnáct dnů počkat. Jsem ale optimista, začínáme mít sílu i herní tvář," dodal Hašek.

Reklama

Související témata: