Hlavní obsah

Mužstvo ukázalo koule! hřeje Skuhravého. Výsledek z Letné kouče Dukly nepotěšil

Na Julisce panovaly po sobotní ligové bitvě s Mladou Boleslaví smíšené pocity. Fotbalisté Dukly úchvatným finišem dotáhli dvougólovou ztrátu a se silným soupeřem nakonec urvali alespoň bod. Jenže zpráva o nečekaném triumfu Karviné na hřišti Sparty (3:1) jejich radost utlumila.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Dukly Roman Skuhravý mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

„O výsledku z Letné jsme se dozvěděl až po zápase. Nemůžu nic jiného než to respektovat. V tuto chvíli ztrácíme šest bodů a do konce sezony se hraje ještě o osmnáct. Beru to tak, že máme šest utkání k tomu, abychom ukázali, co v nás je a třeba to je věc, kdy z nás teď všechno spadne a přivezeme za týden body z Plzně," neztrácí víru v záchranu trenér Roman Skuhravý, i když manko Pražanů na předposlední Karvinou narostlo na šest bodů.

„Budeme se prát tak jako s Boleslaví ve druhém poločase, prostě až do konce," ujistil kouč po remíze 2:2.

Tetour: Karviná hraje zajímavý fotbal

„Asi jsme ze Sparty počítali s trochu lepším výsledkem pro nás. Ale Karviná poslední zápasy hrála hezky. Nevím, jestli je to změnou trenéra, ale hráli zajímavý fotbal. Sparta nemá takovou sílu, jako měla a zkrátka může ztrácet body i s těmito týmy," utrousil záložník Daniel Tetour, z jehož tváře vyzařoval smutek.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petr Mareš z Boleslavi (vzadu) a Lukáš Holík z Dukly během utkání první fotbalové ligy.

Byť se stal hrdinou napínavé koncovky, když dvě minuty před koncem doklepl zblízka míč do sítě po ráně Douděry. Hosté sice doufali, že hlavní arbitr odpíská ofsajd, jenže praporek jeho asistenta zůstal dole.

„Běžel jsem se střelou, nějak se to odrazilo a pak jsem to doklepl do brány. Myslím si, že ofsajd nebyl, ale podívám se na video," popisoval vyrovnávací trefu čtyřiadvacetiletý záložník.

Boj do poslední minuty

Celek z Dejvic sice prohrával po střele ruského kanonýra Komličenka, který vstřelil 22. ligový gól v probíhajícím ročníku, a tečované ráně Maška už 0:2. Ani hrozivé skóre ho však do kolen nesrazilo.

„Boleslav hodně zalezla a spoléhala se jenom na dlouhé míče. Vůbec nekombinovala a dělala docela chyby. My si vytvořili standardní situace, rohy. Věděli jsme, že musíme hrát do poslední minuty. Po druhém gólu jsme měli ještě nějaké slibné brejky a mohli i vyhrát," mrzelo Tetoura.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Běžecký souboj v podání Daniela Součka z Dukly a Nikolaje Komličenka z Mladé Boleslavi během utkání první ligy.

„V druhé půli jsme byli nebezpečnější, hladovější, přesto jsme prohrávali 0:2. Nejvíc si cením, že v situaci, v které jsme, mužstvo ukázalo koule a nezabalilo to. Ne každý by to udělal. Mám pocit, že při troše klidu jsme si mohli dojít i pro tři body. Druhá půle byla z naší strany abnormálně bojovná," liboval si Skuhravý, jenž navzdory prekérní situaci stále věří, že Dukla mezi elitou zůstane.

Skuhravý: Kluci byli odměněni

„Kluci poslední čtyři pět zápasů pracovali tvrdě, ale nebyli za to odměnění. Rozhodně dneska sami sobě dokázali, že to prostě jde. Poslední tým hrál proti mužstvu, které bojuje o první šestku. Se vším respektem k Boleslavi, já to na hřišti neviděl. Těší mě, že hráči všem lidem ukázali, že naše situace jim není jedno," hřeje Skuhravého.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Daniel Souček z Dukly a Nikolaj Komličenko z Boleslavi v běžeckém souboji během během utkání první ligy.

Radost má i z toho, že Dukla se před blížící se nadstavbou herně zvedá. „Potěšila by nás i výhra po špatném výkonu, ale tohle není cesta. Když budeme hrát špatně a náhodou vyhrajeme, zbylých šest zápasů nezvládneme," připomíná Tetour.

"Nechci se na to vymlouvat, ale kvalita hřišť v jarní části je víceméně na většině stadionů hodně špatná. My se prezentujeme kombinační hrou, i z tohoto pohledu nám to škodí. Musíme teď pracovat dál a vrátí se nám to," burcuje.

Reklama