Hlavní obsah

Chelsea nás stála spoustu sil, ale měli jsme to ve Zlíně zvládnout, smutní kapitán Slavie

Zlín

Ve čtvrtek v Londýně si po odvetném čtvrtfinálovém zápase Evropské ligy s Chelsea vysloužili navzdory těsné prohře slova uznání, avšak v neděli ve Zlíně opouštěli hřiště se svěšenými hlavami. Fotbalisté pražské Slavie nečekaně padli v ligovém duelu 0:1 a jejich náskok v čele tabulky na druhou Plzeň se ztenčil na čtyři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Josef Hnaníček ze Zlína a Milan Škoda ze Slavie během utkání nejvyšší soutěže fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

„My jsme se poslední dobou hodně soustředili na dvojzápas s Chelsea. Zejména odvetný duel nás ve čtvrtek stál spoustu sil. Není proto asi divu, že náš výkon ve Zlíně nebyl ideální. I tak jsme si v něm ale vytvořili dost šancí a měli jsme ho zvládnout," smutní slávistický kapitán Milan Škoda.

Jenže Pražanům chyběla při zakončení přesnost. „Ve střeleckých příležitostech jsem se ocitl já, Jarda Zelený i další hráči. Nevyřešili jsme je ovšem dobře. A pak skórovali naopak Zlíňané a od té doby se už soustředili takřka výhradně pouze na defenzivu. Džafič to trefil krásně a my to pak už měli docela těžké," uznává.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalista Slavie Milan Škoda v akci během ligového utkání ve Zlíně.

O to víc Škoda lituje, že jeho mužstvo neotevřelo skóre. „Kdybychom 1:0 vedli my, posunulo by to utkání úplně někam jinam. Kvalita v koncovce nám ovšem bohužel tentokrát chyběla," připustil.

Překvapivá porážka ho mrzí. „Pochopitelně mě štve, že jsme ve Zlíně nevyhráli. Pořád ale máme všechno ve svých rukách. Čtyřbodový náskok na druhou Plzeň je velmi solidní. Teď si ho musíme udržet i do nadstavby," myslí Škoda už na další ligové střetnutí doma s Olomoucí, jímž slávisté zakončí základní část nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata: