Hlavní obsah

Plzeň zbrojí na další sezonu, upsal se jí někdejší slávista!

Do konce fotbalové ligy zbývá ještě šest kol, plzeňská Viktoria už nyní hlásí posilu pro příští sezonu. Na tři roky se jí upsal bývalý reprezentační obránce Adam Hloušek. Třicetiletý levý krajní bek či záložník přichází z Legie Varšava, se kterou získal tři mistrovské tituly a zahrál si Ligu mistrů. K týmu se bývalý slávista připojí v letní přípravě.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Bývalý fotbalový reprezentant Adam Hloušek podepsal tříletou smlouvu s Viktorií Plzeň.

Článek

„Jsme rádi, že přivítáme v našich řadách hráče, který může být posilou jak z pohledu výkonnosti, tak i zkušeností. Adam je navíc využitelný na více postech, takže i jeho variabilita bude jistě výhodou," řekl klubovému webu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Hloušek má na kontě osm reprezentačních startů, několik sezon hrál bundesligu (Kaiserslautern, Stuttgart, Norimberk), předtím dva roky působil ve Slavii (2009-2011). „Moc se těším, jde o velkou motivaci. Sice zatím nevíme, jaké předkolo evropských pohárů se bude hrát, ale už to samo o sobě je velká motivace. Navíc doufám, že se bude hrát opět o titul. Český totiž ještě nemám," uvedl Hloušek.

Během kariéry ho brzdila četná zranění, poslední sezony se mu však vyhýbala. V Legii patřil mezi opory, pravidelně nastupoval. „V Polsku se víceméně všechno dalo do pořádku a dostal jsem se tam, kde jsem chtěl být. Cítím se určitě mnohem lépe, než jsem se cítil dřív," podotkl Hloušek, který v Legii zažil bitvy s Realem Madrid v Lize mistrů. Na domácím stadionu byl u remízy 3:3.

„Ve Varšavě jsem zažil nejlepší léta v kariéře, největší úspěchy. Doufám, že mi získané zkušenosti pomůžou, abych mohl být s Plzní co nejúspěšnější," dodal Hloušek. Pro návrat se rozhodl kvůli končícímu kontraktu v Polsku. Nechtěl čekat do poslední chvíle.

"To by bylo velké riziko, chtěl jsem mít ke konci sezony už klid. Měl jsem ještě nějaké nabídky třeba z východní Evropy nebo z Ameriky, ale do toho jsem nechtěl jít. Chtěl jsem mít jistotu pevného zázemí. Na Ameriku, myslím, že je čas, protože chci bojovat o evropské poháry a o titul, proto jsem se rozhodl pro návrat," řekl Hloušek.

Je podle vás bývalý fotbalový reprezentant Adam Hloušek ideální posilou pro Viktorii Plzeň?
Ano.
33,3 %
Ne.
66,7 %
Celkem hlasovalo 2136 čtenářů.

Reklama

Související témata: