Hlavní obsah

Klokani mají za kanonýra stopera, i proto se dál klepou

Praha

Dostali se až do semifinále domácího poháru, v lize měli skupinu o Evropu na dosah. Klokanům však nakonec zbyla jen skupina o záchranu, a tak v závěru sezony nemají klid. Fotbalisté Bohemians mají problémy s koncovkou, vždyť jejich nejlepším jarním střelcem je se třemi trefami stoper Lukáš Hůlka. „Roli střelce ode mě snad nikdo nečeká. Nedá se ani říci, že bych do každého zápasu šel s cílem dát branku,“ usmívá se rozpačitě obránce, který svým gólem zajistil aspoň bod za remízu 1:1 na Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hůlka z Bohemians během utkání nadstavby ve skupině o záchranu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Měl pech. Před týdnem trefil na Slovácku hlavou břevno. Klokanům tak nakonec zbyl jen souboj o záchranu. Lukáš Hůlka udeřil až na Julisce, kde zachraňoval remízu 1:1.

„Gól neberu jako žádnou náplast na Slovácko. Snažím se ve všech šancích uspět a pomoct týmu. Na Dukle z toho byla aspoň remíza, což je fajn," líčí obránce.

Se třemi brankami je nejlepším letošním střelcem Bohemky.

„Gólových situací, do kterých se dostanu, bývá málo, ale i tak mám příležitost pomoct týmu k bodům. Je jedno, kdo dá gól, důležitější je úspěch mužstva," odmítá roli kanonýra.

Trenéra Martina Haška ovšem jeho produktivita nepřekvapuje.

„Když jsme se na Dukle přeskupili na 4-4-2, posunul se náš stoper do halvu. Svou šanci proměnil, což není překvapení. I na tréninku má velmi kvalitní zakončení. Je mu jedno, jakým způsobem, prostě tu umí," chválí kouč Hůlku.

„Po příchodu z Mladé Boleslavi mu trvalo pár zápasů, než se rozkoukal. Nezačal úplně přesvědčivé, od půlky jara se ale rozehrál. Teď hraje výborně - a vidíte, je to náš kanonýr z pozice středního obránce. Až nám jednou začnou dávat góly i útočníci..." usmívá se Hašek.

Reklama

Související témata: