Hlavní obsah

Štístko Šmicer. Nedávno sledoval obrat Liverpoolu, v neděli fandil z tribuny Sever

Svou přezdívku nedostal pro nic za nic. On snad opravdu nosí štěstí! Legenda pražské Slavie Vladimír Šmicer před několika dny na svém Twitteru oznámil, že se pro veledůležitý zápas mezi Slavií a Plzní nechystá na hlavní tribunu, ale mezi skalní fanoušky na tribunu Sever. Co slíbil, splnil. A spolu s celým Edenem se mohl radovat z velkého vítězství, které přiblížilo Slavii k zisku titulu mistra ligy.

Foto: Sport.cz

Vladimír Šmicer fandil přímo v kotli slávistických fanoušků

Článek

Minulý týden jásal nad fantastickým obratem Liverpoolu, který asi málokdo čekal. Přímo na stadionu na Anfield Road byl svědkem fotbalové pohádky klubu, se kterým sám vyhrál Ligu mistrů.

„Jako Sevilla, Barcelona... už nejsem nejmladší, kluci, neblbněte," psal v nadsázce na svém Twitteru Šmicer s narážkou i na další nedávnou senzaci kromě té liverpoolské, totiž té, která se povedla Slavii v Evropské lize.

Tentokrát fandil na Slavii, a to přímo z kotle, tedy z místa mezi těmi nejhlasitějšími fanoušky. „Chci zkusit zažít atmosféru TS (tribuny Sever, pozn. red.)," psal po liverpoolském zázraku. A svůj slib dodržel - na „značku" dorazil stylově se slávistickou šálou a s čepicí tribuny Sever.

A jeho bývalému týmu přinesla jeho přítomnost na tribuně Sever nakonec štěstí. Ačkoli se Slavii za osmdesát minut nepodařilo vstřelit gól, v divoké závěrečné desetiminutovce dokázala skórovat hned třikrát a titul má tak na dosah.

Z dostupných záběrů je jasně viditelné, jak moc Šmicer zápas prožíval. Byla jeho premiéra na tribuně Sever i derniérou, nebo se mezi fanoušky v kotli zase někdy objeví?

Sám Šmicer naznačuje, že na tribuně Sever nejspíše nebyl naposledy, v odpovědi na dotaz, proč měl na sobě během fandění připnutý mikrofon. „Když se vedení SKS (fanouškovská zkratka pro fotbalovou Slavii, pozn. red.) dozvědělo, že jdu na TS, tak chtěli mít jistotu, že budu fandit a přáli si to natočit, tak jsem jim vyšel vstříc... Nic jiného v tom nebylo a příště už ho mít nebudu," vysvětluje.

Reklama