Hlavní obsah

Dvojitá rána pro Spartu. Špílmachr Dočkal i obránce Panák jsou po operaci, hrát nebudou měsíce

Aktualizováno

Dvojitá rána pro fotbalovou Spartu. A nejen pro zbytek tohoto ročníku nejvyšší soutěže. Špílamchr Bořek Dočkal a obránce Filip Panák se na hřišti v rudém dresu hned tak neobjeví. Oba fotbalisté podle internetových stránek letenského klubu podstoupili v úterý operační zákroky, protože se jejich zranění nehojila podle představ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský špílmachr Bořek Dočkal zůstal zraněný opět jen na tribuně letenského stadionu. Z ní sledoval duel 29. kola Fortuna ligy s Karvinou.

Článek

Oba hráče operoval v Nemocnici Na Františku tým v čele s hlavním klubovým lékařem Miroslavem Sinkulem. Bořek Dočkal se podrobil operaci Achillovy šlachy. Při návratu do tréninkového režimu totiž záložníka, který se v zimě vrátil do Sparty po angažmá v Číně a USA, zdravotní problémy nepustily do plné zátěže.

Dočkal může být mimo zápasový režim kolem čtyř měsíců, přesnou dobu jeho návratu na trávník nyní zdravotní tým Sparty nemůže s ohledem na krátkou dobu, která uplynula od operace, predikovat. „U Bořka jsme provedli reparační zákrok na Achillově šlaše, jeho zranění mělo degenerativní tendenci, proto jsme se rozhodli pro tuto formu řešení," upřesňuje lékař Miroslav Sinkule.

Stejně tak se ani Filip Panák, který v zimě přestoupil na Letnou z Karviné, nemohl zapojit do plného tréninkového zatížení. V případě talentovaného hráče se jedná o potíže s kolenem. U Panáka se očekávaná doba zapojení do zápasů pohybuje kolem čtyř až šesti měsíců. Stejně jako u Bořka Dočkala však platí, že pro přesnější předpověď je v tuto chvíli příliš brzy.

„U Filipa jsme provedli revizní výkon po těžkém zranění, které utrpěl v listopadu minulého roku. Nyní jsme provedli zákrok s ohledem na hojení chrupavky," vysvětluje klubový lékař Miroslav Sinkule.

„Kluky budeme při jejich návratu na hřiště maximálně podporovat, dostanou od nás adekvátní servis," říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: