Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:2Západočeši školili Liberec v produktivitě, vítězství však nestačilo

Plzeň vyhrála v Liberci 2:0, ale titul po remíze 0:0 v souběžně hraném utkání Ostravy se Slavií neobhájí. To Liberec se po ztrátě tří bodů musí obávat o páté místo, neboť Baník ho bodově dohnal. V posledním kole tak Severočeši musí uhrát v Jablonci více bodů než Ostrava v Plzni.

Foto: Vít Černý, ČTK

Tomáš Hořava (zcela vpravo) se raduje se spoluhráči z Plzně ze vstřelené branky.

Článek

Viktoria v prvním poločase Liberec vyškolila v produktivitě. U Nisy udeřila hned z první šance v 7. minutě. K míči se po nešťastném obranném zákroku Jakuba Peška dostal před šestnáctkou domácích Kayamba, balon posunul k Tomáši Hořavovi a ten nádhernou střelou zpoza vápna otevřel skóre.

Slovan mohl vyrovnat po půlhodině hry, kdy si vypracoval hned několik dobrých možností, jenže ve finální fázi mu bez karetně potrestaného Libora Kozáka chyběla větší kvalita.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Kopic z Plzně a Oscar Dorley z Liberce.

Liberec zahazoval šance

Petar Musa nejprve ve 30. minutě po centru Romana Potočného hlavičkoval vedle pravé tyče a o dvě minuty později chorvatský útočník ve stoprocentní šanci v malém vápně při střele podklouzl a míč trefil hodně špatně.

Ve 34. minutě zase hostující obrana pustila k nebezpečné hlavičce Potočného a ten jen těsně minul pravou tyč. Gólman Aleš Hruška pak musel zasahovat i ve 38. minutě po dalekonosné střele stopera Kamsa Mary ze třiceti metrů.

Foto: Vít Černý, ČTK

U míče zleva Kamso Mara z Liberce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Plzeň hlídala náskok

Ve druhém poločase již Západočeši hru kontrolovali, na branku po pauze nevystřelili ani jednou. Domácí sice drželi míč častěji na kopačkách, ale do větších šancí se nedostávali.

Naopak v předposlední minutě se ještě hosté dostali do rychlého brejku, Oscar ve vápně fauloval Milana Petrželu a z nařízené penalty tým pojistil Patrik Hrošovský. V nastaveném čase pak ještě Michal Fukala zachránil svůj tým od třetího gólu, když míč vykopl z prázdné branky po hlavičce Radima Řezníka.

Liberec na Plzeň doma neumí, naposledy ji doma porazil před dvanácti lety a čekání po 4. kole skupiny o titul prodloužil.

4. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 7. Hořava, 90. Hrošovský z pen. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Kotalík - Adam (video). ŽK: Musa, Oscar - Pernica, Kopic, Řezník, Hořava, Chorý. Diváci: 4488.
Liberec: Ngyuen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite, Oscar - Potočný (70. Micovčák), Sýkora, Pešek (46. Koscelník) - Musa (64. Pázler). Trenér: Hornyák.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Pačinda) - Hořava, Hrošovský - Kopic (80. Petržela), Kayamba, Kovařík - Beauguel (72. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: