Hlavní obsah

Krása! Cítím úlevu, že je titul definitivně Slavie, radoval se Trpišovský. O oslavách si nedělal iluze

Putoval z náruče do náruče. Poprvé v kariéře trenér Jindřich Trpišovský slaví zisk mistrovského titulu. Po roce a půl působení v Edenu dovedl na tuzemský trůn Slavii Praha. "Až později mi asi dojde, o jak velký úspěch jde a čeho jsme dosáhli. Momentálně cítím spíše úlevu," neskrýval Trpišovský v rozhovoru pro O2 TV, že jím v závěru nadstavbové části cloumala nervozita, kterou však bod z nedělní bitvy s Baníkem utnul a odstartoval mistrovské oslavy.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva trenér Slavie Jindřich Trpišovský a šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík se radují z výhry, která týmu zajistila ligový titul.

Článek
Fotogalerie

Poprvé v kariéře slavíte mistrovský titul. Jaké jsou bezprostřední dojmy?

Je to krása! Parádní pocity! I když bezprostředně cítím spíše úlevu, že je titul definitivně Slavie. Jsem šťastný, že máme klid. Vždyť Plzeň nás honila celou dobu. Představovala nesmírně těžkého soupeře. A nikdy nevíte, co se může stát. Teď už nám první místo nikdo nevezme.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Slavie se radují z výhry, která jim zajistila ligový titul.

Pokud byste měl krátce po zpečetění mistrovské sezony vybrat klíčové okamžiky, které Slavii zajistily titul, o jaké by šlo?

Je těžké něco vypíchnout, protože těch faktorů bylo neuvěřitelné množství. Fanoušci Slavie, vedení klubu, vynikající kabina, lidé podílející se na přípravě, pochopitelně hráči... Ale kdybych měl vážně vybrat, pak bych určitě jmenoval charakter našeho mužstva a konstantní výkonnost. Nevybavuje se mi období, kdy bychom na delší dobu vypadli z formy. Když jsme třeba prohráli na jaře v Plzni, hned jsme dokázali zareagovat. Pokud jsme měli slabší chvilku, nikdy jsme se následně nepropadli do výkonnostní krize.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Slavie se s fanoušky radují ze zisku ligového titulu.

Dostanou hráči povoleno po zisku mistrovského titulu porušení životosprávy s vidinou středečního finále domácí pohárové soutěže?

Určitě klukům povolíme trošku volnější životosprávu. Nejsem naivní, abych si myslel, že je udržím na uzdě. Ale už v pondělí máme trénink. A všechny nás žene obrovská touha po zisku double, které měla Slavia naposledy ještě v protektorátních dobách.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva trenér Jindřich Trpišovský a Simon Deli se radují z titulu

Představuje bod z Ostravy a jistota mistrovského titulu možnost shodit plnovous, který se vázal k týmovému rituálu v podobě zákazu holení?

Nepředstavuje. Vousy budu mít nejen do středečního pohárového finále, ale i následně pro nedělní derby proti Spartě, které chceme zvládnout vítězně a pečetit tak titul.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice