Hlavní obsah

Jsme křehcí, netají Horňák po decentní výhře Sparty během války tribun

Praha

Jen chabých sedm tisícovek diváků se přišlo podívat na domácí loučení se sezonou. Fotbalisté Sparty v něm i díky dlouhé přesilovce porazili Jablonec 2:0. Zápas však neměl žádné velké tempo ani atmosféru. Obrázek dost vypovídající o současné situaci letenského klubu. „Musím to potvrdit. Nezačali jsme vůbec špatně, drželi míč a nepustili soupeře do šance. Hra nebyla až tak zlá, ale atmosféra zapříčinila, že se nám utkání nelíbilo. Postrádalo fandění,“ líčí trenér Michal Horňák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Michal Horňák (vlevo) a jeho jablonecký protějšek Petr Rada před utkáním nadstavby ve skupině o titul.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Slavia už má titul a Plzeň v něj ještě mohla do poslední chvíle doufat, Sparta již dlouho věděla, že víc jak na třetí příčku letos nedosáhne.

Na vlastním trávníku je silná, prohrála jen dva z posledních 28 domácích ligových zápasů. Venku však takové problémy soupeřům nepůsobí, což je vzhledem k jejím ambicím malér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Adam Hložek, Eldar Čivič a Matěj Hanousek oslavují gól na 2:0 během utkání s Jabloncem.

„Asi nemáme tak zkušený tým jako týmy před námi. V sezoně jsme byli křehcí," říká dost trefně kouč Michal Horňák.

„Doma dokážeme soupeře přitlačit, hrajeme tady s entuziasmem. Venku nám ale chyběla zkušenost, což bych přičítal tomu, že máme mladé hráče," přemítá dočasný trenér Sparty.

Po debaklu vsadil na zkušenější stopery

Letenští ultras během duelu s Jabloncem protestovali proti vedení klubu. Když pak odpálením dýmovnic způsobili přerušení zápasu, ostatní tribuny je vypískaly.

Na trávníku se během války tribun odvíjela snaha domácího týmu zareagovat na středeční porážku 0:4 v Plzni, jež byla pro Spartu v české lize rekordní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký Hovorka byl za faul na Tetteha vyloučen.

„Chtěli jsme uspět a vyhrát. Proto jsme třeba zvolili spíš zkušenější obranu. Zápas nám vyšel. Ne že by nám utkání v Plzni prohrál mladý Plechatý, ale volili jsme tentokrát zkušenost," vysvětluje Horňák sázku na Radakoviče se Štetinou, který navíc otevřel skóre.

Poprvé pod Horňákovým vedením se pak v základní sestavě objevil kontroverzní záložník Kanga.

„Již v Plzni jsme chtěli zrychlit hru, což se nedařilo. Víme, že on dokáže dát dlouhou diagonální přihrávku. Ze začátku utkání s Jabloncem nám záměr vycházel. Pak jsme od toho upustili, po Hovorkově vyloučení nebyla hra dobrá," netají Horňák, že přesilovka se dala zužitkovat mnohem lépe.

Reklama

Související témata: