Hlavní obsah

Souček chtěl po trenérovi, aby ho vystřídal. Naznačil tím, že mělo jít o loučení se Slavií?

Praha

Istanbul? Moskva? Nebo snad jiný klub a jiná liga než turecká či ruská, kde se o čtyřiadvacetiletého Tomáše Součka zajímají zatím nejvíc? Ani po korunovaci na tuto otázku opakovanou v posledních dnech a týdnech pomalu v jednom kuse muž, který se stal na jaře vůdčí osobností mistrovské Slavie, neodpověděl. A to šéf vršovického klubu sedící po Součkově boku Jaroslav Tvrdík byl po odpovědi rovněž lačný. „Také by mě to zajímalo,“ pronesl tázavě, ale ani on se odpovědi nedočkal.

Slávisté Milan Škoda a Tomáš Souček na tiskové konferenci Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Chtěl jsem dokončit sezonu s čistou hlavou, abych se mohl soustředit jen na fotbal. Proto jsem jak pana Tvrdíka, tak svého manažera Pavla Pasku žádal, abychom budoucnost neřešili, neboť na ni bude čas po posledním zápase. Teď máme poslední utkání za sebou," neodpověděl ovšem Souček ani po vítězném derby se Spartou, jaké záměry spřádá a zda preferuje odchod do zahraničí, nebo setrvání ve Slavii.

Něco ale přece jen naznačil... „Chtěl jsem po trenérovi, aby mě vystřídal v osmaosmdesáté minutě. Nechtěl o tom ale ani slyšet," pravil fotbalista. Jeho slova se dala vykládat i tak, že myslel na loučení a odchod z domácí scény s aplausem vyprodaného Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězda Slavie - Tomáš Souček

Za služby, které během sezony Slavii odváděl, by si ho zasloužil. Za třináct gólů, které v mistrovské sezoně nastřílel, samozřejmě také. Vždyť i pod výhru nad Spartou se v posledním utkání jednou brankou podepsal.

„Vždycky říkám, že každý gól je za jeden, ale ten proti Spartě za tři," pochvaloval si slávistický odchovanec, jak se mu právě proti letenskému rivalovi daří. Vždyť na podzim se trefil v derby na Letné a teď na jaře pálil do sparťanské branky opakovaně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček a Josef Hušbauer se radují z branky

I díky jeho brance završila Slavia sezonu výhrou a on se mohl radovat z druhého titulu, který v sešívaném dresu získal.

„Ten první před dvěma lety byl ale pro mě jen titulem polovičním, protože z hostování v Liberci jsem se vrátil do Slavie až v polovině sezony. Proto to byl pro mě jen půltitul, proto si toho letošního cením daleko víc. Nevidím tým, který by si ho zasloužil víc než my, protože jsme dominovali celou sezonu. A když se nám snad nějaký zápas nepovedl a prohráli jsme, přišla hned poté série skvělých výkonů, neboť jsme se dokázali semknout, a i díky tomu se dostat na špici," glosoval tažení za mistrovským primátem muž, o něhož mají zájem nejen v Moskvě či Istanbulu, ale hodně o jeho služby stojí dál i jeho Slavia.

I proto před týdnem, kdy si sešívaní zajistili remízou v Ostravě definitivně ligový primát, avizoval klubový šéf Jaroslav Tvrdík, že Součkovo setrvání je pro slávistické mužstvo strašně důležité.

Teď, kdy už je po sezoně a Souček může s čistou hlavou přemýšlet nad budoucností, bude mít slavistický boss možnost trumfnout jak Turky a Rusy, tak i všechny případné zájemce o angažmá hráče, který dovedl tým z Edenu k titulu.

Zůstane podle vás fotbalista Tomáš Souček ve Slavii?
Ano.
35,2 %
Ne.
64,8 %
Celkem hlasovalo 1538 čtenářů.

Reklama

Související témata: