Hlavní obsah

Jílek je blízko návratu do Sparty. Spustí velkou trenérskou rošádu?

Praha
Aktualizováno

Sezona pro většinu klubů skončila, je čas na shánění posil do všech řad. Fotbalová Sparta již od konce základní části ligového ročníku hledá stálého trenéra a podle zákulisních informací se dohodla s Olomoucí na příchodu Václava Jílka, který již dříve na Letné působil. Jeho přesun do Prahy by mohl spustit velkou trenérskou rošádu na lavičkách prvoligových mužstev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jílek na lavičce Sigmy Olomouc.

Článek

Chystá se velký návrat. Václav Jílek byl asistentem Jaroslava Hřebíka u úspěšné reprezentace do 19 let, která v roce 2011 získala stříbro na mistrovství Evropy. Když se pak Hřebík stal ve Spartě generálním sportovním manažerem, povolal Jílka jako asistenta Vítězslava Lavičky.

Od října 2015 vede Jílek áčko Olomouce, kde dříve působil u mládeže. Koncem letošního dubna prodloužil se Sigmou smlouvu o dva roky, což byl mazaný tah Hanáků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Jílek (vpravo) ve Spartě jako asistent Martina Haška.

Jílek tou dobou již byl podle sázkových kanceláří hlavním favoritem na post nástupce odvolaného Zdeňka Ščasného ve Spartě.

Sigma by měla dostat 8 milionů

Sigma nebude litovat. Podle zákulisních informací došlo k dohodě všech tří stran a Sparta kouče z Olomouce vyplatí za osm milionů korun. Jeho asistenty na Letné by měli být Jiří Saňák a Michal Horňák, který Spartu po odvolání Ščasného vedl jako dočasný trenér.

Klub zatím zákulisní informace nepotvrdil.

„Ve chvíli, kdy dojde k finálnímu jednání o příchodu nového trenéra, budeme fanoušky a veřejnost co nejdříve informovat," avizuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Holoubek je volný. Pro Olomouc?

Jílkův přestup může rozpoutat velkou trenérskou rošádu. Favoritem jako jeho nástupce v Olomouci se jeví exsparťanský kouč David Holoubek, který spolu s asistentem Jiřím Jarošíkem po roce na vlastní žádost skončil ve slovenském Ružomberku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se David Holoubek a Jiří Jarošík do české ligy...?

Exolomoucký internacionál Radoslav Látal by pro změnu mohl převzít Baník Ostrava, který jako kapitán dovedl k poslednímu titulu.

A současný trenér Baníku? Bohumil Páník by se údajně mohl vrátit do Zlína, kde teprve loni skončil...

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice