Hlavní obsah

Další exsparťan zakotvil v Plzni. Brabec už patří Viktorii se vším všudy

Aktualizováno

Platil za kovaného sparťana, ale zakotvil na západě Čech. A teď už natrvalo. Tři měsíce po příchodu Jakuba Brabce do Plzně se fotbalová Viktoria rozhodla na šestadvacetiletého stopera uplatnit opci. Jak klub informuje na svém webu, hráč podepsal tříletý kontrakt. Brabec se také vrátil do národního týmu, je v nominaci na červnové kvalifikační duely s Bulharskem a Černou Horou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec z Viktorie Plzeň během utkání nadstavby na Slavii.

Článek

Docela šok pro sparťany, když Viktoria koncem února před cestou k pohárovému duelu do Záhřebu podepsala rovnou na pražském letišti hostování s Jakubem Brabcem. Patřil Genku a na podzim hostoval v tureckém Rizesporu. Jeho kariéra však byla spojena především s mateřskou Spartou, s níž v roce 2014 získal její poslední titul i double.

Reprezentant se ve Štruncových sadech chytil, takže vicemistr české ligy neváhal. Obránce jí teď patří se vším všudy.

„Jakub od začátku svého působení v Plzni prokazoval velkou sportovní kvalitu a zároveň velmi dobrý přístup a charakter, ihned zapadl do kabiny a byl pro nás posilou," pochvaluje si generální manažer klubu Adolf Šádek po podpisu tříletého kontraktu. „Jsme tedy rádi, že jsme mohli uplatnit opci a Jakub zůstane v našem kádru i pro nadcházející sezony."

„Svými výkony i přístupem nás určitě přesvědčil, že může být v následujícím období platnou součástí hráčského kádru Viktorky," přidává se trenér Pavel Vrba.

„Ve Viktorce se cítím dobře, je tu perfektní parta a pro hráče vytvořené skvělé podmínky. Čím více zápasů jsem měl za sebou, tím lépe jsem se cítil i na hřišti. Těším se na novou sezonu a jsem rád, že byla uplatněna opce a zůstávám v Plzni," ujišťuje sám Brabec.

Reklama

Související témata: