Hlavní obsah

Další konec v Plzni! Po Bakošovi se rozhodl uzavřít kariéru i Kolář

Praha

Po útočníkovi Marku Bakošovi končí kariéru další významný strůjce zlaté éry fotbalové Plzně, záložník Daniel Kolář. Stejně jako Bakoš (stal se asistentem kouče Vrby), také Kolář ve Viktorii zůstává. Od nové sezony převezme funkci sportovního manažera mládeže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Kolář z Viktorie Plzeň během utkání základní skupiny Ligy mistrů s CSKA.

Článek

„Rozhodoval jsem se, zda pokračovat jako hráč, či se vydat jinou cestou. Nakonec převážila touha zůstat v klubu mého srdce. Nabídka na setrvání v Plzni mě velmi zaujala a jsem rád, že jsme se domluvili," řekl 33letý Kolář klubovému webu.

„Jsem připravený učit se novým věcem z managementu a všeobecně z jiného pohledu na fotbal. Zároveň bych rád předával své zkušenosti mladým klukům a tím jim byl nápomocný a posouval je dál v jejich kariérách. Těším se také na své zapojení do klubové mládežnické akademie," dodal s tím, že se bude částečně podílet i na tréninkovém procesu.

„Dan je inteligentní kluk, který během své kariéry nasbíral cenné zkušenosti. Ty může nyní předávat naší mládeži, která je pro budoucnost každého klubu nesmírně důležitá. Jsem rád, že zůstává u nás v klubu a těším se na spolupráci," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Kolář se nové funkce ujme začátkem července, úzce bude spolupracovat se sportovním ředitelem klubu Zdeňkem Psotkou. Klíčovou oblastí jeho činnosti bude rozvoj mládežnického úseku.

Reklama

Související témata: