Hlavní obsah

Fotbalisty Zlína bude v příští sezoně trénovat Csaplár

Zlín

Spekulace se potvrdily. Novým trenérem fotbalistů Zlína se stal Josef Csaplár, který naposledy působil v Příbrami. Moravského týmu se ujme 10. června, kdy ševci zahájí letní přípravu. Jan Kameník, jenž mužstvo v závěru uplynulé sezony přivedl do finále ligové skupiny o Evropu, se vrátí na post asistenta. Dalšími Csaplárovými spolupracovníky budou David Hubáček a Otakar Novák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Csaplár je novým trenérem Zlína.

Článek

„Na Moravě budu trénovat poprvé v životě. Hodnotím to jako velmi pozitivní krok. Já fotbal navíc miluju, tak ani příliš neřeším, kde zrovna působím. Trénoval jsem už v Polsku, Emirátech i třeba v Německu. Do Zlína se těším. Poznám tady nové lidi. A hlavně bych rád klub někam posunul. Taky se tady snad obohatím já," očekává šestapadesátiletý kouč.

Csaplár měl prý také jiné nabídky. „Některé byly i ze zahraničí. Z Polska či ze Slovenska. Ta ze Zlína byla ovšem nejzajímavější. Po odchodu trenéra Pivarníka byla jednání už naprosto konkrétní. A jakmile výrazně pokročila, už jsem neuvažoval, že bych od nich ustoupil," líčí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dočasný trenér fotbalového Zlína Jan Kameník po sezoně skončil, tým nově povede Josef Csaplár.

Sledoval všechna utkání Zlína v ligové nadstavbě o Evropu. „Viděl jsem ve hře Fastavu pozitivní i negativní věci. Ale bylo hrozně sympatické, že tým postoupil přes Olomouc," oceňuje Csaplár, jehož dosavadním největším úspěchem je zisk titulu s Libercem v roce 2002. Slovan tehdy vedl v rovnocenné dvojici s Ladislavem Škorpilem. „Zlín mi trochu Liberec připomíná," připouští.

Žádného z fotbalistů Fastavu prozatím nezná osobně. „Ale samozřejmě o sobě víme. Vždyť jsem s mužstvy, která jsem vedl, proti Zlínu hrával. A už za týden se všichni poznáme," těší se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Csaplár během utkání.

Stihl se už po Zlíně porozhlédnout. „Je to pěkné město. A viděl jsem i některé tréninkové prostory. Bavil jsem se s vedením o tom, co by se mělo vylepšit," prozradil Csaplár.

Reklama

Související témata: