Hlavní obsah

Plzeň dál posiluje! Ulovila mládežnického reprezentanta, na cestě je záložník týmu Premier League

Praha

Fotbalová Plzeň hlásí další posilu pro příští sezonu, po obránci Adamu Hlouškovi a záložníkovi Lukáši Kalvachovi přichází Ondřej Mihálik. Dvaadvacetiletý záložník nebo útočník přichází do Viktorie na roční hostování s následnou opcí z nizozemského Alkmaaru. Západočeši navíc nedávno uplatnili opci na stopera Jakuba Brabce.

Foto: FCVP

Ondřej Mihálik je novou posilou Viktorie Plzeň.

Článek

„Věřím, že i přes svůj poměrně nízký věk je komplexním hráčem, co se týče dovedností a zkušeností. Zároveň je využitelný na více postech a přináší do naší ofenzivy kromě rychlosti i další centimetry, což je také důležité," citoval klubový web generálního manažera Adolfa Šádka.

Mihálik (výška 187 cm) byl pravidelným členem mládežnických reprezentačních výběrů a do nejvyšší české soutěže naskočil už v 17 letech. O čtyři roky později si ho vybral jeden z předních klubů nizozemské Eredivisie AZ Alkmaar. V Nizozemsku ho ve velké konkurenci lehce přibrzdilo zranění a nyní se vrací do české nejvyšší soutěže. „Příchod do Plzně je pro mě obrovskou motivací, beru ho jako další krok dopředu. Na konkurenci se těším, je dobrá pro vývoj hráče a je v každém klubu," uvedl Mihálik.

V kádru trenéra Pavla Vrby může zastat více pozic od útoku přes obě křídla až po střed záložní řady. V mládí dokonce hrával i jako defenzivní záložník. „Nejraději hraju na hrotu, ale nevadí mi naskočit i kdekoli v záloze. Kam mě trenér postaví, tam se pokusím odvést co nejlepší výkon pro Viktorku, aby byla úspěšná," dodává s odhodláním Mihálik.

Jeho příchodem ale pohyb v kádru českého vicemistra nekončí, podle informací Sport.cz Viktoria brzy ohlásí další posilu. Na startu letní přípravy v příštím týdnu by se měl hlásit slovenský záložník anglického Wolverhamptonu Christián Herc, který v minulé sezoně hostoval v Dunajské Stredě.

Reklama

Související témata: