Hlavní obsah

Životní přestup má Trávník jistý, odchodu do Sparty se přibližuje

Ne všichni fotbaloví reprezentanti se chystají na kvalifikační dvojzápas s Bulharskem a Černou Horou. Jablonecký záložník Michal Trávník by nejspíš v národním týmu nechyběl, ale na víkend si naplánoval svatbu, podobně jako slávista Jaromír Zmrhal. O Trávníka usiluje Sparta a podle zákulisních informací se blíží zásadní rozhodnutí, zda ho klub ze Střelnice uvolní. A hlavně za jakých podmínek...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník bude o víkendu místo dresu potřebovat hlavně kvalitní oblek. Žení se...

Článek

Středa je podle informací z fotbalového zákulisí dnem, kdy by se Michal Trávník mohl výrazně přiblížit Letné. Daniel Křetínský se má na nejvyšší úrovni obou klubů sejít s Miroslavem Peltou.

„Pokud jde o Michalovu budoucnost fotbalovou, nového zatím není nic. Jisté je, že se zásadně změní jeho osobní život. O víkendu se žení,“ usmívá se Pavel Zíka z agentury Global Sports, která hráče zastupuje.

Foto: FAČR/Štěpán Černý

Michal Trávník během duelu s Čínou.

Trávníkovi se v zimě po vydařeném podzimu reálně rýsoval přestup do Stuttgartu, zranění mu však odchod do bundesligy překazilo.

Vzdají se svého nejlepšího střelce?

Pokud si se Spartou plácne, letenský klub se dost možná vzdá služeb Guélora Kangy, s dvanácti góly nejlepšího střelce mužstva v uplynulé sezoně. Letenští kontroverzního záložníka údajně nabízejí na prodej spolu s další trojicí cizinců Radakovič, Čivič a Vatajelu.

V případě lukrativní nabídky by se Sparta zřejmě nebránila ani odchodu útočníka Tetteha, který si připsal jedenáct ligových tref. Do útoku již přivedla českého reprezentanta Libora Kozáka z Liberce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty oslavuje gól během utkání se Zlínem.

Otázkou je také osud rumunského reprezentačního gólmana Nity v případě, že by měl zůstat jen dvojkou za Hečou.

Se zimním nástupem Tomáše Rosického do funkce sportovního ředitele je každopádně patrný příklon k sázce na české hráče.

Pokud jde o cizince, některým končí hostování a Sparta bude muset rozhodnout, co s nimi dál. Třeba Mandjeck se chytil v Izraeli, Kaya se vrací z Turecka, kde sice v Galatasarayi, co se týče startů, paběrkoval, ale získal s ním double.

Reklama

Související témata: