Hlavní obsah

Sparta má znovu Krejčího. Jenže ne z Itálie, ale z Brna

Praha
Aktualizováno

Známé jméno se vrací na soupisku, fanoušci však mohou být zpočátku zmnateni. Ladislav Krejčí je novou posilou fotbalové Sparty. Dvacetiletý záložník míří na Letnou ze Zbrojovky Brno. Jmenovec bývalého křídelníka pražského klubu, který nadále působí v italské Boloni, podepsal se Spartou smlouvu na čtyři roky.

Foto: sparta.cz

Ladislav Krejčí z Brna je novou posilou fotbalové Sparty.

Článek

Jeho jméno se v zimě skloňovalo v souvislosti s Plzní, k dohodě však nedošlo. Mladý středopolař teď přichází na Letnou.

„Láďa Krejčí je velice talentovaný střední záložník, který prošel všemi mládežnickými reprezentacemi. Je technicky velmi dobře vybavený. První dotek, přehled ve hře, dobré vyhodnocování herních situací patří k jeho silným stránkám. Vzhledem ke svému mládí se musí nadále hodně učit, bude si muset zvyknout na mnohem větší tempo hry, ale díky fyzickým a technickým předpokladům z něj může vyrůst velmi kvalitní hráč," představuje na klubovém webu nadějnou posilu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„Přestup do Sparty je pro mě velkým posunem v kariéře. Uvědomuji si sílu Sparty. Jsou tu hráči, kteří mají velkou kvalitu, a těším se, až s nimi budu na hřišti," pochvaluje si Ladislav Krejčí.

Je mu samozřejmě jasné, že shodou jmen s českým reprezentantem způsobí příznivcům trochu zmatek.

„Fanoušci nás určitě budou porovnávat, ale věřím, že budu minimálně stejně dobrý jako Krejda," usmívá se "nový" Krejčí.

V první lize debutoval v roce 2016 právě proti Spartě a už tehdy na sebe upozornil skvělým výkonem. V barvách Zbrojovky nasbíral 24 ligových startů a vstřelil jeden gól. Brno na konci ročníku 2017/18 sestoupilo z nejvyšší soutěže. Mladý záložník v minulé sezoně nasbíral 23 zápasů ve druhé nejvyšší soutěži, dal tři branky a Zbrojovce pomohl k postupu do baráže o postup do nejvyšší soutěže. Po dvojutkání s Příbramí ale Brno zůstává ve druhé lize.

Reklama

Související témata: