Hlavní obsah

Kotal skončí u reprezentace do 17 let a převezme B-tým Sparty

Trenér Václav Kotal na konci června opustí fotbalovou reprezentaci do 17 let a převezme nově vznikající B-tým pražské Sparty, který bude v příští sezoně hrát třetí ligu. Šestašedesátiletý kouč už v minulosti sparťanskou rezervu vedl a postoupil s ní do druhé nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Václav Kotal v akci

Článek

Kotal trénoval sedmnáctku tři roky. Na květnovém mistrovství Evropy v Irsku čeští mladíci postoupili ze skupiny, ale ve čtvrtfinále utrpěli debakl 1:6 s Francií. Někdejší útočník byl předtím hlavním koučem Brna, Jablonce či Hradce Králové. Na lavičce B-týmu Sparty byl Kotal v letech 2001-2003 a 2005-2006.

"V minulosti s rezervním výběrem Sparty postoupil do druhé ligy, byli bychom rádi, kdyby se mu to povedlo znovu. Pro vývoj našich mladých hráčů by právě druhá liga byla ideální," řekl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Při výběru kouče bylo velice důležité i propojení prvního mužstva a béčka. Chtěli jsme, aby trenéři o fotbalu a principech hry přemýšleli velice podobně. Václav Jílek a Václav Kotal to splňují a jejich spolupráce by měla být pro klub přínosem," dodal bývalý reprezentační kapitán.

Na spolupráci s Jílkem, který do Sparty přišel na konci května z Olomouce, se Kotal těší. "Přecházíme pod A-mužstvo, s nímž chceme navázat úzkou spolupráci. Náš tým nebude jen místem pro nástup mladých hráčů do seniorského fotbalu, ale současně budeme chtít udržet v herní kondici hráče áčka. Výhodou bude, že základní herní principy máme s Václavem Jílkem podobné," uvedl Kotal.

Foto: www.sparta.cz

Václav Jílek je novým koučem Sparty.

Spokojený s volbou kouče rezervy je i trenér letenského áčka Jílek. „Spolupráci s Václavem Kotalem vítám a těším se na ni. V mých očích je to respektovaný ligový trenér s bohatými zkušenostmi, jeho výhodou je, že v posledních letech pracoval na úrovni reprezentace i s mládeží. Důležité je, že máme podobné nároky na hráče," nechal se slyšet na klubových stránkách letenského klubu Jílek.

Reklama

Související témata: