Hlavní obsah

Rekord Hejkala strašil celou dovolenou. Na dvě ze tří posil si ještě musí počkat

Teplice

Netradičně na hřišti Proboštova zahájili ve středu dopoledne přípravu na novou sezonu fotbalisté Teplic. Na jejich vlastním stadionu se totiž chystá scéna pro sobotní koncert skupiny Kabát, a tak museli svěřenci trenéra Hejkala vzít zavděk areálem týmu z I. A třídy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal při začátku přípravy

Článek

První trénink absolvoval ve srovnání s loňskou ligovou sezonou, jejíž závěr Severočeši hrubě nezvládli a „vyšperkovali" jej osmibrankovou prohrou v konfrontaci s Mladou Boleslaví, značně obměněný kádr. Pryč je obránce Hošek, záložníci Luts a Soungole, jen s rezervním týmem se připravuje Krob.

„Nechceme se Honzy Kroba zbavit. Je na něm a jeho přístupu, zda se vrátí do prvního týmu," tvrdí Hejkal v připomínce faktu, že zkušený obránce byl označen za jednoho z hlavních viníků osmibrankového přídělu od Boleslavi ve Skupině o Evropskou ligu.

„Tenhle rekord mě pronásledoval celou dovolenou. Přišlo mi, že jsem v televizi pořád jen narážel na analýzu nadstavbové části a náš výsledek. Strašně mi to vadí. A chtěl bych, aby to stejně měli i hráči. Nicméně mám pocit, že to tak není. I proto jsme sáhli k obměně," vykládal Hejkal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté FK Teplice zahájili na hřišti v Proboštově letní přípravu. K hráčům promlouvá trenér Stanislav Hejkal.

Jeho tým rozšířili junioři Hasil, Šimeček, Šup, na testy dorazil Kostka nastupující dosud v třetí nejvyšší soutěži. Hlavními posilami jsou však krajní obránce Manel Royo ze Španělska, ruský záložník Jevgenij Nazarov a útočník Jakub Mareš. První trénink však stihl jen Nazarov, který se připojil až v jeho průběhu po absolvování zdravotní prohlídky.

„Procestovali jsme Evropu křížem krážem. Nechtěli jsme žádné odložené hráče. Těžko dosáhneme na kluky z Rakouska či Německa, v tuzemsku zase hráči preferují Slavii, Plzeň, Spartu a Ostravu. S cizinci jde člověk vždy trošku do rizika, ale tyhle jsem si sám vybral, tak věřím, že uspějí," poznamenal Hejkal na adresu španělského borce přicházejícího z třetiligového FC Barakaldo a ruského mladíka z Krasnodaru.

Severočeši mají v hledáčku ještě dva hráče z tuzemské ligy. „Jde o ofenzivní fotbalisty, dvaadvacet a třiadvacet let. Věřím, že se podaří jejich přestup zrealizovat a stanou se pro klub posilami," přál si Hejkal, který plánuje v menší míře využívat dosavadního kapitána Admira Ljevakoviče. „Máme ústní dohodu, že jeho porce minut v zápasech bude menší," připustil Hejkal, že bosenský záložník postupně uvolní místo mladším spoluhráčům.

Jednu posilu získali Severočeši i do realizačního týmu. Na post trenéra brankářů přišel Kamil Čontofalský, který dosud vedle juniorku pražské Slavie. Nahradil Patrika Koláře, který odešel z rodinných důvodů.

„Minulý pátek mi volal Štěpán Vachoušek. Chvilku jsem nad nabídkou přemýšlel. Na jedné straně bylo dojíždění do Teplic, ale převážilo, že jde o šanci z první ligy. Navíc v Litvínově žijí moje děti. Ve Slavii mi k odchodu dali souhlas, takže nebylo co řešit," usmíval se Čontofalský, který mim jiné během kariéry působil v Bohemians, Slavii, kyperském AEL Limassol, řecké Larise a ruském Zenitu Petrohrad, s nímž vyhrál Pohár UEFA.

Po ukončení kariéry v druhé americké lize (Tampa Bay) v prosinci 2015 působil jako trenér brankářů v druholigovém Táborsku, následně se přesunul do Slavie. „Mladé může člověk ještě něco naučit, pracovat na jejich stylu. V lize je to více o komunikaci, přípravě a psychickém naladění," přemítal Čontofalský před prvním tréninkem se Severočechy, kde bude dohlížet na trojici Tomáš Grigar, Jakub Diviš, Luděk Němeček.

Reklama

Související témata: