Hlavní obsah

Sparta hlásí čtvrtou letní posilu. Na tři roky se jí upsal český reprezentant

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta se dohodla s Jabloncem na přestupu záložníka Michala Trávníka. Český reprezentant uzavřel na Letné smlouvu na tři roky. Pětadvacetiletý hráč se stává čtvrtou letní posilou letenského týmu. V Jablonci působil v předchozích čtyřech letech a propracoval se z něj i do národního týmu. Podle zákulisních informací bude stát přes 40 milionů korun, což z něj dělá zatím nějvětší letní přestup na české scéně. Ze Střelnice by do Sparty měl dorazit ještě stoper David Lischka.

Foto: AC Sparta Praha

Pětadvacetiletý záložník Michal Trávník se stává čtvrtou letní posilou fotbalové Sparty!

Článek
Fotogalerie

Špílmachr Bořek Dočkal je dlouhodobě zraněný, Sparta tedy musela zareagovat. Náhradu našla v národním týmu.

„Michal Trávník je technicky velmi dobře vybavený, pracovitý a týmový hráč. Má přehled ve hře a je nebezpečný ve finální třetině hřiště, kde dokáže branky připravovat i sám střílet," říká na klubovém webu k nové posile sportovní ředitel Tomáš Rosický.

„S Michalovým příchodem se výrazně zvýší konkurence ve středu zálohy. Bude na hráče vytvářet tlak, aby ze sebe vydali maximum a dál se zlepšovali. Věřím, že Michal už je dostatečně zkušeným fotbalistou, aby očekávání a tlak spojený s působením ve Spartě zvládl," dodává Rosický.

Stuttgart nevyšel, Letná ano

Trávník má zkušenosti z národního týmu. V jedenadvacítce si zahrál hned na dvou závěrečných turnajích mistrovství Evropy a v A týmu má na svém kontě pět startů.

„Jsem šťastný, že už to dopadlo a budu hrát za Spartu. Tomáš Rosický na mě při jednání udělal obrovský dojem. Těším se i na spolupráci s trenérem Václavem Jílkem, kterého znám z národního týmu do jedenadvaceti let," pochvaluje si hráč.

Foto: www.sparta.cz

Michal Trávník se stává čtvrtou letní posilou Sparty.

"Michal kvůli zranění v lednu přišel o přestup do bundesligy. Shodli jsme se, že Sparta je teď pro něj ideální variantou," poukazuje manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports na plánovaný odchod do Stuttgartu, k němuž nakonec nedošlo.

Sparta již před Trávníkem získala útočníka Libora Kozáka z Liberce, záložníka Ladislava Krejčího z Brna a norského obránce Andrease Vindheima z Malmö.

Trávník se minulý víkend ženil a přišel tak o kvalifikační dvojzápas s Bulharskem a Černou Horou. Kariéru odstartoval ve Slovácku, kde se postupně vypracoval v oporu týmu a v roce 2015 přestoupil do Jablonce. V severočeském celku si zahrál i evropské poháry a v minulé sezoně patřil s deseti brankami a deseti přihrávkami mezi nejlepší hráče nejvyšší soutěže. Celkem v první lize nastoupil k 167 zápasům a dal 19 gólů.

Bude záložník Michal Trávník pro fotbalovou Spartu přínosem?
Ano.
85,4 %
Ne.
14,6 %
Celkem hlasovalo 1902 čtenářů.

Reklama

Související témata: