Hlavní obsah

Světoběžník našel po 11 letech cestu domů. Pudil jde z Anglie do Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Fotbalista Daniel Pudil po 11 letech v zahraničí posílil Mladou Boleslav, s níž podepsal dvouletou smlouvu. Naposledy hrál za Sheffield Wednesday, v Anglii strávil celkem sedm let. Třiatřicetiletý levonohý obránce či záložník je sparťanským odchovancem a čtyřiatřicetinásobným českým reprezentantem.

Foto: fkmb.cz

Daniel Pudil na tréninku s Mladou Boleslaví.

Článek

Pudilovo přesídlení z Sheffieldu do Mladé Boleslavi bylo nečekaně hladké. „Přibližně před šesti týdny oslovil pan Jinoch mého agenta s dotazem, jaká je moje situace v Anglii a zda bych měl zájem jít do Mladé Boleslavi. Věděl jsem, že hraje o účast v předkole Evropské ligy, což mě hodně lákalo. A když jsem na vlastní oči viděl vítěznou odvetu Boleslavi se Zlínem, tak už jsem jenom čekal, jak se všechno vyvrbí," líčí pro klubový web Daniel Pudil.

"Nechtěl jsem do třetí nebo čtvrté anglické ligy, ale někam, kde bych uplatnil své osobní i týmové ambice. Po sezení s panem Jinochem i trenérem Webrem jsem byl přesvědčený, že je Boleslav správná varianta a s žádným jiným klubem jsem už nejednal," dodává.

Foto: fkmb.cz

Daniel Pudil na tréninku s Mladou Boleslaví.

Mistrovský titul má s Libercem, Slavií i belgickým Genkem. Po celých jedenáct let působení v zahraničních klubech sledoval českou ligu, do které se chtěl vrátit a zakončit v ní profesionální kariéru.

Chyběly mu vtípky a hecování

„Jsem rád, že mě Boleslav dala šanci. Budu se snažit, abych jí v jakékoliv pozici pomohl. Když jsme se s trenérem bavili, kde se na hřišti cítím nejlépe, řekl jsem mu, že v obraně můžu hrát cokoliv, nejlépe levého beka i levého stopera. Je samozřejmě na trenérovi, kam mě v sestavě umístí a já budu dělat všechno pro to, abych týmu pomohl," slibuje zkušený světoběžník.

Od první chvíle na něj zapůsobila atmosféra boleslavské kabiny. "Při tréninku fakt žasnu, jak velká je tady hráčská kvalita, a tak bude opravdu jen na nás, jak dobře tuzemskou ligu i Evropu zvládneme. Zápasů nás čeká hodně, a tak je potřeba mít více než pouze jedenáct hráčů. Je nezbytné mít velký kádr a v něm všichni táhnout za jeden provaz," uvědomuje si Pudil, který si po návratu ze zahraničí plnými doušky užívá specifickou atmosféru české fotbalové kabiny se všemi vtípky a hecováním.

Vedle Pudila přišli do Mladé Boleslavi také záložníci Lukáš Budínský, Petr Hampl a útočníci Jiří Klíma a Tomáš Wágner. Ze Slavie tým posílili mladíci Jonas Auer a Michael Hönig.

Reklama

Související témata: