Hlavní obsah

Marek Hanousek jde z Dukly do Karviné

Na druhou posilu se může těšit trenér Karviné František Straka. Z Dukly Praha, která sestoupila z první ligy, se do Slezska přesouvá záložník Marek Hanousek. Informoval o tom web FK Dukla Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hanousek odchází z pražské Dukly do Karviné.

Článek

„Nezbývá nám než respektovat rozhodnutí Marka Hanouska přestoupit do Karviné. Ve věku 27 let chce i nadále měřit své síly se soupeři v I. lize. Od našeho klubu i přesto v posledních dnech dostal nabídku k pokračování, ale rozumíme jeho sportovním ambicím a v tomto směru nemůžeme ligovému klubu konkurovat," uvedl ředitel klubu Pavel Vandas.

Marek Hanousek byl až na krátké působení v Plzni v letech 2012 až 2014 s Duklou svázán po celou profesionální kariéru. Zažil s ní postup do první ligy a v minulé sezoně také sestup do druhé nejvyšší soutěže.

V týmu z Julisky nosil kapitánskou pásku, odehrál 176 prvoligových zápasů, z postu záložníka vstřelil 14 gólů a na 9 nahrál. Dukla Markovi nabídla novou smlouvu, hráč ale nabídku nepřijal. „Je to bohužel jeden z hráčů, u kterého se zaspalo a otálelo s prodloužením smlouvy během poslední sezony a odchází z Dukly zadarmo. Osobně mě jeho odchod vážně mrzí," dodal Vandas.

Reklama

Související témata: