Hlavní obsah

Kadlecovo utrpení nekončí, Sparta odjela do Rakouska bez něj. Čivič je na prodej

Aktualizováno

Svého času patřil mezi největší talenty, kariéru mu však ničí vleklá zranění. Václav Kadlec kvůli zdravotním problémům neodcestoval s fotbalisty Sparty na soustředění do Rakouska. Podstoupí další léčbu kolene, s nímž má dlouhodobé problémy. Doma zůstali také další marodi. A třeba i Eldar Čivič, o jehož prodeji klub jedná. Klub uvedl nominaci na soustředění na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Václav Kadlec jako kapitán během utkání s Jihlavou.

Článek

Dopoledne trénink na Letné, regenerace, oběd a cesta do dobře známého místa jen několik kilometrů jižně od českých hranic. Takový byl úterní program svěřenců Václava Jílka. Mužstvo již dorazilo na soustředění do rakouského Bad Leonfeldenu. Klubovým autobusem zamířilo do Horního Rakouska 22 hráčů do pole a čtyři brankáři.

Václav Kadlec mezi nimi není. Jeho koleno negativně reagovalo na zvýšenou zátěž v prvním týdnu letní přípravy. Až v druhém týdnu soustředění by se měl k mužstvu připojit Uroš Radaković, který léčí zdravotní problémy po sobotním přátelském zápase v Benešově. Na prvním středečním tréninku budou chybět také dlouhodobě zranění Bořek Dočkal, Václav Drchal, Lukáš Juliš, Matěj Pulkrab a Filip Panák.

Do nominace se nevešli ani Václav Dudl a Jiří Kulhánek. Druhý jmenovaný má svolení připravovat se do konce měsíce s Dynamem České Budějovice.

Klub už při zahájení přípravy oznámil, že jedná o odchodech Vukadina Vukadinoviče a Bogdana Vatajela, který by se měl vrátit do Rumunska. Zároveň probíhají jednání o transferu Eldara Čiviče. O bosenského reprezentanta stojí Dinamo Záhřeb.

Georgés Mandjeck je nadále s reprezentací Kamerunu na Africkém poháru národů.

Reklama

Související témata: