Hlavní obsah

Slovan - Slavia 3:2Ani dvě Součkovy trefy nestačily. Slovenský mistr přestřílel českého

Bratislava
Aktualizováno

Druhý ročník o Pohár Ferdinanda Daučíka měl patřičnou prestiž. Vždyť slovenský mistr na Tehelném poli hostil českého šampiona. Slovan Bratislava byl stejně jako loni úspěšnější a fotbalisty pražské Slavie porazil 3:2. Sešívaným nestačily ani dva góly Tomáše Součka. Nedařilo se ani českým týmům v Rakousku. Jablonec podlehl Botosani 0:2 a Příbram prohrála s Ferencvárosem 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček vedl Slavii proti Slovanu jako kapitán.

Článek

První ročník o Pohár Ferdinanda Daučíka se odehrál v loňském roce, kdy slovenský celek zvítězil v Edenu 1:0. Sešívaní tak chtěli svému soupeři vrátit porážku. Do zápasu se Slovanem už zasáhli také reprezentanti, kteří se k týmu připojili až v průběhu přípravy. Chyběl naopak Milan Škoda, z preventivních důvodů pak také Stanislav Tecl, Jakub Hromada a Simon Deli.

Duel se proměnil ve slušnou přestřelku. Slovan vyhrál první poločas 2:0, pak ale Tomáš Souček po přestávce dvěma góly v rozpětí šesti minut vyrovnal.

Sešívaní najednou měli navrch, nicméně soupeř udeřil z ojedinělé šance, přičemž si hubené vedení pohlídal až do posledních vteřin. Slavia si tak připsala druhou porážku. Ve středu v Čelákovicích podlehla Českým Budějovicím 0:2.

Na sezonu budou dobře připraveni

„Šancí jsme měli dost. Věřím, že na sezonu budeme dobře připravení," ujišťuje na klubovém webu Souček.

Mužstvo uvítalo, že se hrálo o pohár. „Jsme rozhodně rádi, že se může hrát o něco. Je dobře, že se na takovém stadionu hrají přáteláky. Dorazila spousta lidí, zápas měl atmosféru. Brali jsme ho se vším respektem. Dali jsme do toho všechno," říká Souček.

Na soustředění v Rakousku neuspěl Jablonec. Severočeši prohráli s osmým týmem uplynulé sezony rumunské ligy Botosani 0:2 a v letní přípravě utrpěli první porážku. Nedařilo se ani Příbrami, která podlehla maďarskému mistru Ferencvárosi Budapešť 0:3. Středočeský celek prohrál i třetí zápas na kempu v Rakousku a celkově tam má hrozivé skóre 0:11.

Přípravná fotbalová utkání:
Slovan Bratislava - Slavia Praha 3:2 (2:0)
Branky: 24. Moha, 45. Šporar, 68. Dražič - 53. a 59. Souček.
Slavia: Kolář - Coufal (70. Holeš), Kúdela, Král (46. Hovorka), Bořil (80. Zelený) - Souček - Masopust (70. Olayinka), Ševčík (80. Frydrych), Traoré (70. Hušbauer), Zmrhal (70. Hilál) - Baluta (66. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
V Rakousku: FK Jablonec - Botosani (Rum.) 0:2 (0:1)
Branky: 27. a 55. Ofosu.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista (46. Hübschman), Břečka, Krob (71. Peřina) - Považanec (79. Černák) - Jovovič (25. Pilík), Kratochvíl (86. Breda), Fábry (46. Chramosta), Sýkora (46. Matoušek) - Doležal (71. Pleštil). Trenér: Rada.
V Rakousku: 1. FK Příbram - Ferencváros Budapešť 0:3 (0:1)
Branky: 32. Heister, 53. Priskin, 78. Szereto.
Příbram: I. poločas: Boháč - Cmiljanovič, Kodr, Tregler, Kingue - Květ, Soldát - Diviš, Rezek, Polidar - Škoda. II. poločas: Boháč - Průcha, Šimek, Mezera, Hájek - Alvir, Janota, Januška, Jandera - Vandas, Voltr. Trenér: Nádvorník.

Reklama