Hlavní obsah

Klokani udrželi světoběžníka. Vacek už patří jenom jim

Praha
Aktualizováno

Zahrál si v Německu, Itálii, Polsku, Izraeli i Dánsku. Teď však zdomácněl v Ďolíčku. Záložník Kamil Vacek i nadále zůstává fotbalistou Bohemians Praha 1905. Po půlročním hostování z dánského Odense definitivně přestoupil do pražského klubu, kde podepsal smlouvu na tři roky. Klokani transfer oznámili na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty a Kamil Vacek z Bohemians.

Článek

Dva mistrovské tituly má se Spartou, připsal si devět startů v dresu české reprezentace. Dvaatřicetiletý záložník se po návratu ze světa usadil mezi Klokany.

"Chtěl jsem i kvůli sobě zůstat v Ďolíčku, abych navázal na jaro. Věřím, že moje výkony budou ještě lepší a že se Klokanům ukážu v nejlepším světle," říká Kamil Vacek pro klubový web.

Zkušený hráč na jaře nastoupil do 14 ligových utkání v zelenobílém dresu a připsal si jeden gól. Důvodem slabší produktivity může být fakt, že v průběhu jara prodělal boreliózu, což zjistil až po sezoně.

"Poslední měsíc jsem se necítil vůbec dobře, nutil se do zápasů, ale ani trochu by mě nenapadlo, že zrovna mě by se mohlo něco takového stát. Po dohodě s trenérem jsem ani nezasáhl do posledního utkání. Po něm jsem šel do nemocnice. A tam zjistil, že jsem po borelióze," líčí Vacek.

V české lize odehrál celkem 153 zápasů a vstřelil 15 gólů.

Reklama