Hlavní obsah

Hotovo? Bývalý fotbalista Sparty Stanciu míří do Slavie

Praha
Aktualizováno

Záložník Nicolae Stanciu se vrací do české ligy. Bývalý fotbalista Sparty se podle serveru Pro Sport dohodl na smlouvě se Slavií. Podle rumunského webu by měl být co nejdříve oficiálně představen, ve středu večer má přiletět do Prahy.

Foto: Sport.cz

Nicolae Stanciu se šálou klubu Al Ahlí.

Článek

„Jednání skutečně proběhla, ale šlo o záležitost vedení klubu a sportovního ředitele Honzy Nezmara. V tuto chvíli ale není transfer Stanciua aktuální," řekl po prvním domácím přípravném zápase s Českými Budějovicemi (0:2) na novou sezonu slávistický kouč Jindřich Trpišovský.

Trenér se netajil tím, že by mu šestadvacetiletý Rumun parádně zapadl do mistrovské mozaiky Slavie. "Jde o šikovného, a hlavně nadstandardního fotbalistu, kterého by chtěl do mužstva každý trenér. Podle mého jde dokonce o hráče s největším fotbalovým potenciálem, který se v české lize objevil. Proto ho mám zařazeného v kategorii velmi dobrých fotbalistů," prohlásil už dříve pro Sport.cz

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu v dresu Sparty.

Trpišovský tvrdí, že takového hráče, jako je Stanciu, v týmu momentálně nemá. "Je to typ, který v našem mužstvu nemáme. A pokud se chceme vyrovnat Ajaxu nebo Celtiku, tedy soupeřům, kteří nás v kvalifikaci o Ligu mistrů čekají, potřebovali bychom někoho takového. Navíc je v nejlepším fotbalovém věku. Vždyť je mu šestadvacet," dodal.

Agentura Global Sports, která rumunského reprezentanta zastupuje, zatím nechce stav jednání komentovat. Informace ze zákulisí však říkají, že operace Stanciu, která trvá již několik týdnů usilovné práce, jde do finiše.

Jindy sdílný předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík vyslal na sociální sítích tajemný vzkaz. Mají fanoušci vnímat jeho poslední příspěvek jako potvrzení příchodu vysněné posily?

Později na svém twitterovém účtu přidal další indicii. "Zítra v Rakousku nás bude o jednoho víc." Znamená to, že se ve čtvrtek Stanciu připojí k červenobílým na soustředění mužstva?

Stanciu odešel z Letné v lednu do Al Ahlí. V saúdskoarabského klubu se však dostal do konfliktu kvůli dlužným výplatám. I když se nakonec nejspíš povedlo tento problém vyřešit, hráč si začal hledat nové angažmá. A tím bude nejspíš pražská Slavia. Nejbližší hodiny by mohly vše objasnit.

Bude Stanciu výraznou posilou pro Slavii?
Ano
81,7 %
Ne
18,3 %
Celkem hlasovalo 3134 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava