Hlavní obsah

Odvaha. Ambice. Tradice. Respekt. Sparta otvírá novou sezonu s trikolorou

Praha

Podvečerním duelem proti Slovácku otevřou ligovou sezonu také fotbalisté pražské Sparty. Vstoupí do ní v nových domácích dresech. Dominantou rudého trika je klubová trikolóra, která je umístěná nad hrudníkem. „Za všechny kluky můžu ujistit, že na start nové sezony už se moc těšíme. Všichni jsme rádi, že máme za sebou přípravu a teď chceme správně odstartovat,“ říká pro klubovou televizi Michal Sáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klubová trikolóra na novém dresu Sparty.

Článek
Fotogalerie

Nový je trenér. Posily. A také domácí dres. Proti minulé sadě, kterou nosili hráči v uplynulých dvou sezonách, je patrná absence podkladových vzorů, jedná se o čistou rudou plochu s bílým vyobrazením loga sponzora. Stejně tomu bylo například v devadesátých letech.

Nejvýraznějším prvkem nového trika je klubová trikolóra vyobrazená pod krkem, novinkou je i černé lemování na rukávech. Dres, vyrobený pomocí nejmodernějších technologií Nike, by měl hráčům, kteří ho budou oblékat, i fanouškům, kteří v něm budou podporovat tým z tribun, připomínat hlavní klubové hodnoty: Odvahu. Ambice. Tradice. Respekt.

Pro prezentaci těchto hodnot zvolil klub při představení nového dresu čtyři hráče. David Lischka, který podstoupil v průběhu jara operaci srdce, zobrazuje odvahu. Martin Frýdek zase s ohledem na to, že svoji kariéru spojil se Spartou i jeho otec, reprezentuje tradici. Ambice je hodnota, kterou ztvárňuje talentovaný Adam Hložek, vyhlášený Talentem minulé sezony. Respekt pak symbolizuje Libor Kozák. Nová posila, která si v minulosti získala uznání při angažmá v Itálii a patří k nejzkušenějším hráčům v kádru kouče Václava Jílka.

Slabinou je produktivita

V přípravě mužstvo trápilo proměňování šancí.

„Na soustředění jsme dali jen jeden gól. Zlepšení do ofenzivy musí být na všech, ale je to samozřejmě hlavně na nás útočnících. Musíme být produktivní," má jasno Kozák.

Pokud jde o premiérové zápasy sezony, Sparta má za posledních deset let bilanci pět vítězství, čtyři remízy a jednu porážku (v roce 2010 v Hradci Králové).

Slovácko na Letné ze 17 zápasů šestnáctkrát prohrálo a jen jednou remizovalo. Favorit však musí mít na paměti poslední vzájemný duel v Uherském Hradišti. Pražané ho prohráli 1:2, když nedali dvě penalty a dohrávali bez dvou vyloučených hráčů...

Deset posledních ligových premiér
2018Sparta - Opava 2:0
2017Sparta - Bohemians 1:1
2016Sparta - Slovácko 3:2
2015Jihlava - Sparta 0:0
2014Bohemians - Sparta 1:2
2013Jihlava - Sparta 1:4
2012Dukla - Sparta 1:1
2011České Budějovice - Sparta 2:4
2010Hradec Králové - Sparta 2:1
2009Teplice - Sparta 0:0

Reklama

Související témata: