Hlavní obsah

Spolupráce Mešanoviče s Komličenkem sice nefungovala jako na jaře, přesto se postarali o výhru

Premiéra bolela. A moc. „Ale hlavně že byla nakonec vítězná. Teď už to bude lepší a lepší,“ věří bosenský legionář v mladoboleslavských službách Muris Mešanovič, že tři body z duelu s Karvinou jeho týmu v úvodu nového ligového ročníku hodně pomohou. On to byl, kdo se o ně postaral. Sedm minut před koncem právě po zákroku Rundiče na jeho osobu nařídil sudí Proske penaltu, kterou Komličenko s přehledem proměnil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi (vpravo) se raduje z gólu z penalty se spoluhráčem Murisem Mešanovičem.

Článek

„Byla jasná. Zpracovával jsem si centr do šestnáctky, ale balon mi dva metry odskočil a stoper Karviné ho chtěl odkopnout. Trefil mě do nohy," líčil Mešanovič situaci, která zápas rozhodla.

Proti neomylnému Komličenkovi neměl hostující brankář šanci. „Prohlížel jsem si před zápasem video a z něj bylo patrné, že Komličenko střílí penalty brankářům po jejich levé ruce. Proto jsem neriskoval a dal na video. Bohužel, byla to blbost," povzdechl si Martin Pastornický.

Trenér Weber o Komličenkovi
Ruský kanonýr Nikolaj Komličenko sice utkání s Karvinou proměněnou penaltou rozhodl, ale bylo na něm patrné, že do jarní střelecké formy má zatím hodně daleko. „Ligová přestávka byla krátká, což se projevilo nejen na něm, ale i na Matějovském, Mešanovičovi i dalších hráčích. Komli navíc začal přípravu později, odehrál s námi jen jeden poločas, v generálce byl navíc zraněný. Věřím ale, že se to srovná,“ je přesvědčen mladoboleslavský kouč Jozef Weber, že v příštích zápasech bude výkon Komličenka i celý jeho týmu lepší.

„Škoda, chybělo sedm minut do konce a já už věřil, že mi domácí gól ze hry nedají," litoval gólman, že jeho tým nerozhodný výsledek neudržel a z Mladé Boleslavi se vracel s prázdnou. A to přesto, že právě on byl v nastaveném čase blízko k vyrovnání.

Rozběhl se totiž k domácí šestnáctce, prodral se do střelecké pozice a vypálil. „Chtěl jsem pálit k bližší tyči, ale míč mi nesedl, takže jsem ho poslal domácímu gólmanovi přímo do rukou," povzdechl si nad promarněnou příležitostí, která ho mohla učinit slavným.

To Mešanovič se mladoboleslavským hrdinou stal, i když cesta za penaltou a výhrou bolela. „Soupeř hrál agresivně, vysocí obránci Karviné jsou nepříjemní a hrají hodně silově. Nám naopak scházela jarní lehkost, navíc i přihrávek jsme dostávali dopředu málo," nepopíral, že se na tři body domácí hodně nadřeli.

Určitě i proto, že spolupráce Mešanoviče s Komličenkem nefungovala tak perfektně, jako ještě před pár týdny v závěru uplynulého ligového ročníku.

„V přípravě jsme si spolu nezahráli ani jednou, což muselo být znát. Doufám ale, že to v dalších zápasech bude lepší. Teď je podstatné, že jsme se oba pod důležitou první výhrou podepsali. Já penaltou, kterou jsem zařídil, on jejím proměněním."

Reklama

Související témata: