Hlavní obsah

Už měsíc je ve Spartě, na první výhru však kapitán Kozák čeká dál

Praha

Odbyl si proti Slovácku premiéru v dresu fotbalové Sparty. Na první kolo nové sezony však bude chtít Libor Kozák rychle zapomenout. Posila z Liberce nastoupila dokonce hned s kapitánskou páskou, jenže svůj tým k bodům nedovedla. Sparta doplatila na individuální chyby a špatný výkon v prvním půli. Slovácko si tak vůbec poprvé odvezlo z Letné tři body za výhru 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty během utkání se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Na Letné se zrodil šokující výsledek. Na vrub Sparty jde největší překvapení úvodního ligového kola.

„Důvodů, proč premiéra nevyšla, je hodně. Hned na začátku byly proti nám čtyři rohy navzdory tomu, že jsme chtěli Slovácko zatlačit. Nějaké šance tam pak byly, já sám jsem měl dvě, ale nedokázali jsme je proměnit. Oni už to pak zavřeli a vítězství si pohlídali," hodnotí zklamaný kapitán Libor Kozák.

Premiéra trenéra Jílka na lavičce domácích tak dopadla špatně. „Nehráli jsme, co jsme si řekli, i proto jsme prohráli. Trenér určitě nebude spokojený stejně jako všichni ostatní. Musíme si teď v kabině všechno vyříkat, abychom věděli, co od sebe vlastně očekáváme," burcuje Kozák.

Sparta se snaží vrátit tam, kam patřila před několika lety. Stále však ne a ne najít herní stabilitu.

Teď se ukáže, jaká jsme parta

„Musíme dál tvrdě pracovat a věřit, že se to otočí. Neznamená to, že když jsme jednou prohráli, tak se všechno zhroutí. Je před námi ještě hodně zápasů a je čas se zlepšit, hlavně směrem dopředu. Sám jsem měl dvě šance, každopádně my si jich musíme vytvořit pět, šest, a hlavně je proměnit."

Málokdy se stane, že hráč, který je v klubu krátce, navlékne kapitánskou pásku. „Pro mě byla výzva, a hlavně čest být kapitánem Sparty. Ve finále jsem však o to více zklamaný. Jsem tady měsíc, a ještě se nevyhrálo (Kozák se do přípravy zapojil až po výhře nad Benešovem), pak pocity nejsou úplně optimální. Stále ale mám z týmu dobrý dojem. Teď se ukáže, jaká jsme parta a jak dokážeme zareagovat na nastalou situaci," má jasno letenský forvard.

Reklama

Související témata: