Hlavní obsah

Koho ochrání fotbalový bůh? Sparta jde proti Radovi napravovat výbuch

Praha

Neprožili příjemný týden. V ligové premiéře se Slováckem na domácí půdě vybouchli, porážka 0:2 byla největší senzací úvodního ligového kola. Fotbalisté pražské Sparty pak měli každý den na paměti, že sobotní duel s Jabloncem už musejí za každou cenu zvládnout. „Pevně věřím, že jsme schopni se s tím poprat a ukázat okamžitou změnu,“ ujišťuje trenér Václav Jílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty během utkání se Slováckem.

Článek

Zajímavostí nabízí podvečerní duel víc než dost. Oba kluby si v poslední době navzájem pomohly. Sparta v zimě ze Střelnice získala Hanouska, v létě pak Trávníka s Lischkou. Jablonecký boss Pelta, který má za sebou také angažmá na Letné, tak vydělanými miliony zachránil prořídlý rozpočet. Druhá strana zase doufá, že jablonecká klika pomůže k restartu výkonosti.

Na lavičce Jablonce pak samozřejmě sedí Petr Rada, který nedávno vedl právě Spartu. Pražský klub ovšem místo něj povolal do svých služeb Itala Stramaccioniho, což byl začátek hluboké krize.

Jak zareagují na blamáž?

„Bůh s tebou, Sparto! On totiž taky může pomoci trenérovi příštího soupeře Radovi za to, jak s ním na Letné naložili," předeslal fotbalový expert Ladislav Škorpil v komentáři pro Sport.cz.

„Sparta v prvním zápase sezony doma nezvítězila, takže se v druhém kole bude snažit změnit přístup i výsledek. Musíme se připravit, že zápas pro nás bude ještě jednou tak těžký, než když vstupovali do ligy proti Slovácku," vštěpuje svým chlapcům Petr Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalového Jablonce Petr Rada.

Klíčová je otázka, zda týden stará blamáž Spartu semkne, nebo mužstvo ještě více znervózní.

„Dostali jsme pořádnou facku hned na úvod. Představovali jsme si jiný začátek, ale jsem naprosto přesvědčen, že jedna porážka s mužstvem nezamává," ujišťuje Jílek.

Druhý domácí pokus

„Nálada v kabině není dobrá. Nepovedlo se nám vstoupit do sezony tak, jak jsme si přáli. Ale je dobře, že hned přichází další domácí utkání, kterým můžeme zklamání napravit a udělat fanouškům radost," říká pro klubovou televizi mladý Adam Hložek.

„Myslím, že minulý týden byl jen omyl, nic, co by skutečně svědčilo o naší síle," věří brankář Florin Nita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Florin Nita a Guélor Kanga po porážce se Slováckem.

„Nejedeme si na Spartu jen zahrát, čeká nás tam 90 minut práce a musíme zápas odehrát co nejkvalitněji," velí Rada.

„Všechno je otázka koncentrace a psychického nastavení. Nesmíme se nechat svést z cesty, kterou jsme si jasně řekli na začátku," reaguje Jílek.

Kterého z nich ochrání fotbalový bůh...?

Zápas se hraje v sobotu od 19:30, online přenos můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: