Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:0Nešpor rozhodl o výhře fotbalistů Olomouce nad Zlínem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Nešpor 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v druhém kole první ligy nad Zlínem 1:0. O výhře Hanáků rozhodl v 61. minutě Martin Nešpor, největší šanci hostů neproměnil v závěru Tomáš Poznar. Sigma po úvodní porážce v Plzni ve druhém soutěžním duelu pod trenérem Radoslavem Látalem poprvé zvítězila, naopak Zlín s koučem Josefem Csaplárem podruhé prohrál 0:1 a po dvou kolech je bez bodu.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Radost hráčů Olomouce po vstřelení gólu proti Zlínu.

Článek

Olomouc byla od úvodu aktivnější a také přesnější v kombinaci. Hned v páté minutě zahrozil Plšek, jehož rána z voleje z 16 metrů proskákala kolem levé tyče. Domácí v prvních 15 minutách několikrát svírali Zlín kolem vápna, brankáře Dostála však ohrozit nedokázali.

Po čtvrthodině se hra vyrovnala a do zápasu se dostal také Zlín. První šanci si ale vypracoval až v 38. minutě, kdy po standardní situaci a vrácení míče do vápna hlavičkoval Buchta těsně vedle. Stejně dopadla i Fantišova hlavička o dvě minuty později. V nastaveném čase první půle ještě musel domácí gólman Reichl zasahovat proti střele Jiráčka z 25 metrů.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva hlavní rozhodčí Pavel Julínek a trenér Zlína Josef Csaplár v utkání 2. kola fotbalové ligy.

V úvodních pěti minutách druhého poločasu se ocitli za zlínskou obranou nejdříve Greššák a vzápětí Plšek. Oběma však scházel krok k tomu, aby se dostali do brankové příležitosti. Podařilo se to až v 55. minutě Pilařovi, jehož střelu z pravé strany dobře vyrazil gólman Dostál.

V 61. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Falta si na pravém křídle pohrál s bránícím hráčem a nadýchaným centrem našel na přední tyči Nešpora. Olomoucký útočník z bezprostřední blízkosti neměl problém překonat Dostála a otevřel skóre.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva Antonín Fantiš ze Zlína a David Houska z Olomouce ve druhém kole fotbalové ligy

Druhou branku mohl Nešpor přidat v 75. minutě po rychlém olomouckém brejku, tentokrát ale Dostála pokusem na zadní tyč neprostřelil. V obrovské šanci se na druhé straně hřiště ocitl 10 minut před koncem Poznar. Reichl mu ale rychlým vyběhnutím zmenšil úhel a dobrým zákrokem zachránil domácí od vyrovnání. Hanáci soupeři částečně oplatili vyřazení ze semifinále nadstavbové skupiny o Evropu ze závěru minulé sezony.

Sigma Olomouc - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 61. Nešpor. Rozhodčí: Julínek - Mokrusch, Podaný. ŽK: Fantiš, Jiráček, Poznar (všichni Zlín). Diváci: 3908.
Olomouc: Reichl - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař (87. Radek Látal), Houska, Greššák, Plšek (82. Zmrzlý), Falta - Nešpor (76. Tandir). Trenér: Radoslav Látal.
Zlín: Dostál - Matejov (80. Nečas), Buchta, Hlinka, Bartošák (64. Azackij) - Džafič (72. Mašek), Podio, Jiráček, Čanturišvili - Fantiš - Poznar. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: