Hlavní obsah

Hodně nám pomohl, chválí trenér Sparty debutanta. Krejčího II nešlo přehlédnout

Praha

Přišel z Brna se jménem, které fanoušci fotbalové Sparty ještě nedávno uctívali. Záložník Ladislav Krejčí (20) je perspektivní letní posilou, která by svého jmenovce jistě ráda následovala až do národního týmu. „Po přestupu jsem na nějaké narážky a vtípky o shodě našich jmen hlavně na sociálních sítích narazil, teď už moc ne,“ usmívá se středopolař, který při svém letenském debutu proti Jablonci (2:0) příjemně překvapil.

Ladislav Krejčí má za sebou premiéru za Spartu. Trenér Jílek s ním byl spokojený. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Konečně urostlý záložník, pochvalují si fanoušci. Sparta v poslední době sází takřka výhradně na středopolaře menšího vzrůstu. Kvarteto Hložek, Kanga, Hašek, Plavšič složilo v sobotním duelu průměr 70 kilogramů a 170 centimetrů.

Ladislav Krejčí, který jim s defenzivními úkoly jistil záda, má s mírami 80 kilogramů a 187 centimetrů impozantnější postavu.

Je to jen první krok, musíme jich udělat víc, abychom nastavili správný směr, ví trenér Sparty Václav JílekVideo: Sport.cz

„Mým úkolem bylo pohybovat se před stopery, tak jsem se snažil pozici držet," líčí fotbalista, který zaujal svým pohybem i důrazem v osobních soubojích.

Rozhodně patřil k protagonistům pozitivní změny proti úvodnímu duelu se Slováckem (0:2), v němž ještě nenastoupil.

Kouče zaujal už na soustředění

„Hledali jsme variantu, která bude nejoptimálnější s ohledem na soupeře, abychom respektovali kvality hráčů. Vycházel nám z toho Láďa, který sice dlouho nehrál, ale první utkání za Spartu zvládl. Hodně nám pomohl. Dobře na mě působil už na soustředění. S Jabloncem podal kompaktní výkon. Budeme na něj tlačit, aby byl lepší ve zrychlování hry," hodnotí trenér Václav Jílek.

Adam Hložek si gól dal jako předčasný dárek k sedmnáctým narozeninámVideo: Sport.cz

Krejčí nastartoval svou kariéru v Brně. Svůj první ligový zápas odehrál v říjnu 2016 právě proti Spartě a už tehdy na sebe upozornil dobrým výkonem. Postupně se vypracoval v důležitého hráče Zbrojovky. Letos v létě přestoupil do Sparty, kam přišel po zranění.

Rozkoukával se po delší pauze

„Prakticky po čtyřech měsících jsem zase hrál ostrý zápas, takže mi chvíli trvalo, než jsem se na hřišti rozkoukal. Pak už to snad bylo dobré," usmívá se.

Rozbila se o něj řada útoků Jablonce. Proti urostlým hráčům soupeře vyhrál většinu soubojů a dobře jistil ofenzivní záložníky Haška a Kangu.

Za Jablonec nastoupil projektant! Jiří Váňa si kvůli zápasu na Letné musel vzít dovolenou.Video: Sport.cz

Mohl si tak spokojeně vychutnat ovace za výhru, kterou se mužstvo omluvilo za výbuch se Slováckem.

„Skvělý pocit, atmosféra byla vynikající. Po zápase jsem si zazpíval i oslavnou píseň, jejíž slova jsem zatím znal jen z televize," pochvaluje si dvacetiletý talent.

„Jsem rád, že mladí dostávají ve Spartě šanci. Pak je jen na nás, jak s ní naložíme. Adam Hložek tady své kvality dokazuje již druhou sezonu. Teď jsem na řadě i já," těší se Krejčí.

Reklama