Hlavní obsah

Krmenčík pohnutí neskrýval. Říkal jsem přece, že se vrátím silnější, připomínal po dvou gólech

Plzeň

Dlouhých jedenáct měsíců musel po těžkém zraněni čekat na chvíli, než zase zvedne ruce na hlavu a bude oslavovat gól. V ligovém duelu s Karvinou se plzeňský Michal Krmenčík dočkal. A hned dvakrát. Jasně že na něho pohnutí dolehlo. Pochopitelně že mu v ten moment letělo hlavou všechno, co si musel během dlouhé nucené doby prožít. „Nikomu bych to nepřál. Ale říkal jsem, že se vrátím silnější a myslel jsem to vážně,“ přiznával.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík (vpravo) z Plzně se raduje z branky.

Článek

Jedenáct měsíců pro vás muselo představovat strašně dlouhou dobu. Čekání na gól také. Zvlášť teď po návratu, kdy jste se gólu nedočkal ani v ligových duelech s Olomoucí a Libercem, ani v pohárové kvalifikaci s řeckým Olympiakosem ..

Zpátky se nedívám. Teď jsem hlavně rád, že jsem se trefil a že se našemu týmu daří.

Říkáte, že se zpátky nedíváte, ale přesto jste byl po prvním gólu v síti karvinského Pastornického očividně dojatý.

Myslel jsem v tu chvíli na spoustu věcí. Na rodinu, která při mně držela, na klubového terapeuta, který se mnou prožil osm měsíců tvrdé dřiny... Byla to nepříjemná záležitost, co mě potkala, a nikomu bych ji nepřál.

K prvnímu gólu jste po změně stran přidal i druhý a od té chvíle z vás doslova vyzařovala touha dosáhnout na hattrick.

Myslel jsem na něj. Ale terén byl po prudkém lijáku hodně těžký a soupeř nepříjemný. Předpokládal jsem, že Karviná po pětašedesáti minutách odejde, ale hrála dobře až do konce. Je fyzicky připravená, její hráči nevypustí jediný souboj, musím je fakt pochválit. Každý soupeř to s ní bude mít těžké.

Možná byste měl k hattricku blíž, kdyby vás trenér nechal na hřišti devadesát minut. Nebo se snad po zranění na celý zápas ještě necítíte?

V přípravě jsem odmakal všechno, kondičně jsem na tom dobře, i při tréninku se cítím silnější. Určitě vydržím víc než sedmdesát minut. Proti Karviné bych klidně odehrál celé utkání, ale trenér se rozhodl pro střídání.

Nejpíš chtěl, abyste šetřil síly na kvalifikační odvetu s Olympiakosem Pireus, která vás čeká už v úterý. Jak vůbec vidíte postupové šance vašeho týmu?

Jedeme si pro dobrý výsledek, což znamená, že se chceme vracet s postupem.

Věříte v něj i proto, že na fotbalovém projevu Plzně je v porovnání s loňskou sezonou evidentní herní progres, který zaznamenala?

Loňskou sezonu jsem sledoval jen z tribuny, letos však na hřišti cítím, že jsme se posunuli o trochu dál. Hrajeme, co na nás trenéři požadují, takže náš fotbalový projev je určitě lepší než byl na jaře.

Reklama

Související témata: