Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Plzeň 0:0Plzeň poprvé ztratila, u Botiče uhrála bezbrankovou remízu

Praha

Čtyři dny po čtyřgólovém přídělu na půdě Olympiakosu v odvetě 2. předkola Ligy mistrů se fotbalisté Plzně představili v jimi neoblíbeném Ďolíčku, připsali si první ligovou ztrátu v nové sezoně. Na půdě houževnatých Bohemians 1905 uhráli v duelu 4. kola bezbrankovou remízu, u Botiče tak potřetí v řade nevyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík z Viktorie Plzeň během utkání 4. kola Fortuna ligy na hřišti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Úvodní dějství bavilo jen úvodních pár minut. Favorit mohl jít brzy do vedení. Krmenčík hlavou prodloužil centr Kopice na zadní tyč, kde skluzem dojel Řezník, zblízka však překopl. V 9. minutě se chytal za hlavu Podaný, jenž se po rohovém kopu zjevil sám před Hruškou, hlavička mu ovšem sjela. Vzápětí natáhl z 18 metrů hostující Kalvach, Valeš s námahou vyrazil míč nad břevno.

Pak se až do přestávky spíš bojovalo, zahrozil pouze domácí Köstl, ke kterému propadl míč po přímém volném kopu. Zamířil však vedle. Klokani se sice snažili využít k ohrožení hostů také auty, které házeli až do šestnáctky, viktoriáni ovšem standardní situace, na rozdíl od duelu v Řecku, kde z nich třikrát inkasovali, zvládali bránit.

Dopředu kromě příležitosti Řezníka nebezpeční příliš nebyli. Fyzicky výtečně nachystaní zelenobílí soupeře napadali po celém hřišti, nedali mu klid na kombinaci, v níž je silný. Shodný scénář pokračoval i ve druhém poločase. Jakmile se některý z viktoriánů dostal na útočné polovině k míči, byli u něj okamžitě dva klokani.

A když už Plzeňští dlouhým pasem překonali obranný val, Mihálikovi uskočil balon, čímž se připravil o možnost postupovat sám na Valeše. V 71. minutě se sice hostující sektor fanoušků radoval, branka Kopice ale kvůli ofsajdu neplatila. Od této chvíle viktoriáni přece jen klokany zatlačili, nadšeně bojující domácí si ale bod vzít nenechali.

4. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Hock - Orel (video). ŽK: Keita, Vaníček - Hejda. Diváci: 6031.
Bohemians: Valeš - Hůlka, Köstl, Pokorný - Bartek, Jindřišek, Vacek (74. Vaníček), Podaný - Vodháněl (82. Záviška), Keita (77. Ugwu), Hronek. Trenér: Hašek.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica (35. Hejda), Brabec, Limberský - Hrošovský, Kalvach - Kayamba (66. Janošek), Mihálik, Kopic - Krmenčík (86. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: