Hlavní obsah

Hašek: Není to jen o Plzni, daří se nám na všechny elitní týmy!

Praha

Klokani nebyli před sobotním utkáním 4. kola fotbalové ligy bodově v kdovíjak komfortní situaci. Byť si v něm polepšili pouze o jeden, pochopitelně ho brali. Remíza (0:0) s vicemistrem se počítá i na domácí půdě. „Je určitě veselejší mít za sebou zápas s Plzní a po čtyřech kolech být na čtyřech bodech než mít tři po třech kolech," culil se kouč Bohemians 1905 Martin Hašek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek.

Článek

Zelenobílé dokáže na bitvy s tuzemskou elitou výtečně nachystat. Ať už proti nim stojí Plzeň, Slavia nebo Sparta, jsou s nimi často výsledkově uspěšní. S Viktorií neprohráli u Botiče třikrát v řadě, Spartu dokázali v předminulé sezoně obrat dokonce na Letné, vyrovnané partie odehráli také v Edenu.

„Co jsem v Bohemce, se Spartou jsme prohráli jednou, a to o gól, kdy videorozhodčí v nastavení odhalil penaltový zákrok třicet metrů od míče. Na Slavii jsme dvakrát těsně prohráli, na jaře doma jsme sice dostali trojku. Ale tam byl zase specifický moment, kdy jsme dali gól, jenže VAR nařídil penaltu proti nám a naše branka byla zrušena. Takže to není jenom o Plzni, daří se nám se všemi elitními týmy," pochvaloval si Hašek.

Důvod? Podle kouče klokanů jednoduchý. „Trénoval jsem Spartu, dobře vím, o čem mluvím. Když jsme přijeli ven, zápas byl pro soupeře zápasem sezony. Pro protivníka je velice snadné se na takový připravit, každý hráč se vydá na maximum. Viktorka hraje velké zápasy v Lize mistrů nebo Evropské lize. Na Bohemce to je pro ní jeden ze řetězce zápasů, pro nás svátek sezony. Proti soupeřům, kteří nemají takovou kvalitu jako Plzeň, kdy se čeká, že budeme tvořit my, se nám hraje hůř," podotkl Hašek.

V první bitvě s elitním celkem v nové sezoně s klokany obstál. Byť s nimi proti Plzni nezopakoval sladkou výhru 5:2 z loňského jara, byl s bodem spokojený. „Vyhrát se sice nepovedlo, ale musíme respektovat sílu soupeře. V prvním poločase jsme měli ke gólu blíž, po přestávce si Plzeň vynutila převahu. Nedokázali jsme už udržet běžeckou kvalitu, náš presink po přestávce přece jen povolil. Je těžké, praktikovat devadesát minut extrémně náročný způsob hry. Výsledek beru, odpovídá tomu, co se na hřišti událo," dodal Hašek.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice