Hlavní obsah

Mistr zvítězil i na prázdném stadionu. Výhru slaví také Baník a Příbram

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava vyhráli v úvodním sobotním utkání 5. kola první ligy nad Bohemians 4:2. Důležité tři body za výhru nad nováčkem z Českých Budějovic 2:0 slaví Příbram, jen bod naopak bere Olomouc, která doma remizovala a Karvinou 1:1. V posledním utkání získala tři body Slavia, když porazila před prázdnými tribunami Slovan Liberec 1:0. Sešívaní jsou v čele průběžné tabulky o tři body před Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer, Nicolae Stanciu, Tomáš Holeš, Tomáš Souček a Lukáš Masopust oslavují gól na 1:0 .

Článek
Fotogalerie

Ach ta Ostrava, můžou si říkat po sobotě ve Vršovicích. Bohemians totiž prohráli s Baníkem pátý zápas v řadě, tentokrát na jejich půdě. Tentokrát sice Pražané vedli po trefě Hronka, ale to bylo málo. Baník dělal všechno možné, aby zlomil domácí trápení z této sezony, a nakonec se mu to povedlo.

Svěřenci kouče Bohumila Páníka otočili ještě před poločasem skóre na 2:1. Po hodině hry sice Vacek ještě z penalty srovnal na 2:2, ale pak už slavili jen fanoušci domácích. Naději Klokanům na bodový zisk vzal v 65. minutě Kuzmanovič, jenž v duelu zaznamenal dvě branky. Skóre pak pečetil útočník Smola na 4:2 pro Baník.

Příbram rozhodla v prvním poločase

Druhou výhru v letošním ročníku si připsali fotbalisté Příbrami, kteří si poradili na domácím hřišti s Českými Budějovicemi 2:0. O osudu utkání bylo rozhodnuto již po prvním poločase, kdy se v deváté minutě trefil Marko Alvir, v 35. pak uzavřel skóre Michal Škoda.

Karviná vydřela bod

Jen bod si za remízu 1:1 připsala Olomouc. Hanáci byli v prvním poločase aktivnějším týmem a v 37. minutě šli díky brance Václava Jemelky do vedení. Svěřenci Františka Straky však stihli šest minut před koncem díky Petráňově brance vyrovnat a i přes závěrečný tlak Hanáků již bod uhájili. I tak zůstává Karviná jako jediný tým v letošním ročníku bez vítězství a na posledním místě tabulky.

Slavia před prázdnými tribunami

Zápas v Edenu rozhodla trefa Lukáše Masopusta chvíli před poločasem. Úřadující mistři měli převahu, ale v koncovce hatil sešívané naděje parádními zákroky gólman Nguyen. Liberec v ofenzivě propadl, ani jednou nezamířil mezi tyče.

Program 5. kola:
Pátek
Zlín - Teplice 1:0
Sobota
Ostrava - Bohemians 4:2
Branky: 24. a 65. Kuzmanovič, 30. Šindelář, 70. Smola - 17. Hronek, 61. Vacek
Příbram - Č. Budějovice 2:0
Branky: 9. Alvir, 35. Škoda.
Olomouc - Karviná 1:1
Branky: 37. Jemelka - 84. Petráň.
Slavia - Liberec 1:0
Branka: 39. Masopust.
Neděle
16:30 Jablonec - Opava
16:30 Plzeň - Slovácko
19:00 Ml. Boleslav - Sparta

Reklama