Hlavní obsah

Příbram - Budějovice 2:0Příbram zahazovala šance, ale nakonec slaví vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Alvir 1 : 0
35. Škoda 2 : 0
Záznam online reportáže

Příbram
Aktualizováno

Tři cenné body vybojovali na mokrém trávníku fotbalisté Příbrami v souboji s jihočeským nováčkem z Českých Budějovic. Už v první půli vstřelili dva góly a mohli přidat nejméně další tři. Po změně stran však Dynamo hru vyrovnalo, ale proti soupeři, který už se soustředil hlavně na udržení výsledku, neuspělo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí bez potrestaného Voltra a nemocného Cmiljanoviče začali na deštěm zkrápěném trávníku lépe. V sedmé minutě se Alvir zastřeloval, ale když se po chvilce dostal k odraženému míči, už nedal Staňkovi přesnou střelou šanci.

Vzápětí pálil Škoda, jehož vychytal gólman hostí. Štěstí zkoušel v koncovce i Polidar, ale trefil jen černobílou obrannou hradbu. Následně Alvir tak dlouho přemýšlel, co s odraženým míčem, až mu zívající branku zavřel Novák a ránu srazil. Polidarův pokus pak zlikvidoval pozorný Staněk.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jindřich Staněk v akci během utkání v Příbrami.

Jihočeši byli tlakem domácích zaskočení, ve středové řadě jim viditelně chyběl zraněný Provod, který dokáže zklidnit hru a dát jí myšlenku. Hosté tak dlouhé minuty nedokázali překročit polovinu. Po ojedinělé akci hlavičkoval nad bránu Schranz. Další dvě tutovky však zahodil výborně hrající Alvir. Nejprve dělovkou málem zastřelil gólmana a odražený míč poslal ze tří metrů nad branku. Vzápětí hlavou trefil Staňka do nohy, ten se blýskl i krátce na to, když fantasticky vyrazil hlavičku Škody. Domácí tak během necelé půlhodiny promrhali možnost vést minimálně o tři branky. Pomalá budějovická obrana hořela.

Druhé branky se dočkala Příbram po pětatřiceti minutách. Polidar si poradil s Čoličem, Staněk jeho ránu neudržel a Škoda doklepl míč do sítě. Jihočeši byli jako opaření. U všeho byli pozdě a s triem Alvir - Rezek - Zeman si vůbec nevěděli rady. Kouč Horejš mohl jen litovat, že zkušený Sivok ještě nepodepsal. Před Boháče se dostali hosté v závěru první půle, kdy Mršič prošel mezi dvěma hráči, ale Ledecký ve skluzu míč minul.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Karel Soldát z Příbrami a Petr Javorek z Českých Budějovic v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Kouč hostí poslal po půli na hřiště Čavoše, aby vyztužil obranu, ofenzivním snahám měl naopak pomoci Mustedanagič. Hosté sice vyrovnali hru ve středu hřiště, ale dopředu byli dál prakticky neškodní. Mršičova technická střela z trestného kopu minula branku. A tak do ofenzivy přišel další útočník Táborský. Jihočeši měli chvílemi herně navrch, ale výsledkem byla jen nepřesná střela Čavoše. Domácí už nebyli v ofenzívě tak důrazní a za dlouhé minuty se jen Polidar pokusil o střelu, která však neměla gólové parametry.

Zápas postupně ztrácel tempo. Příbram viditelně hlídala výsledek a hosté byli dál směrem dopředu jaloví. Příbram nechtěla připustit sparťanský „scénář" a zvýšila v závěru obrátky. Výsledkem byla parádní Zemanova rána, které chybělo pár centimetrů, aby Staněk lovil potřetí míč ze sítě.

5. kolo první fotbalové ligy
1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)
Branky: 9. Alvir, 35. Škoda. Rozhodčí: Berka - Flimmel, Vlček. ŽK: Polidar - Javorek, Novák, Mršič, Kladrubský, Mustedaganič. Diváci: 3186.
Příbram: Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Antwi - Alvir (90.+2 Jablonský), Rezek, Soldát, Zeman (88. Hájek) - Polidar - Škoda (85. Dramé). Trenér: Nádvorník.
České Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Schranz, Havelka (46. Čavoš), Javorek, Kulhánek (46. Mustedaganič), Mršič (60. Táborský) - Ledecký. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: