Hlavní obsah

Slavia vítězem na fotbalovém pohřbu. Už nikdy víc! žádá Trpišovský

Praha

Obě pražská S během tří dnů pocítila trest za chování svých fanoušků. Nejprve hrála na uzavřeném stadionu ve čtvrtek Sparta pohárový duel s Trabzonsporem. Také Slavia se v sobotu musela v ligové partii s Libercem obejít bez diváků. „Strašně smutné, takový fotbalový pohřeb,“ líčí trenér Jindřich Trpišovský, přestože sešívaní vyhráli 1:0 a dál vedou tabulku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie a Liberce nastupují k vzájemnému zápasu na prázdném stadionu v Edenu

Článek
Fotogalerie

Ochuzení byli všichni. Nejvíc pak asi střelec jediného gólu. Tradiční exploze nadšení se mu z tribun za vítěznou trefu nedostalo.

„Takhle má člověk z gólu radost, ale není tolik ke slavení. Postrádá euforii, jako kdyby přišlo dvanáct patnáct tisíc lidí. Zvláštní, tréninková atmosféra, jak se všechno ozývá. Už aby byl stadion zase otevřený," líčí Lukáš Masopust své dojmy z podivného utkání.

Jako přípravný zápas v Rakousku

Sparťanský trenér Václav Jílek popsal, že zápas bez diváků byl na Letné mnohem horší, než čekal.

Rozpačití byli i jeho kolegové v Edenu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Obhájce titulu se kvůli disciplinárnímu trestu musí v zápase s Libercem obejít bez fanoušků.

„Jediný, kdo má radost, jsou moje a Hofťovy (trenér Liberce Pavel Hoftych) hlasivky. Jinak je to strašně smutné, takový fotbalový pohřeb. Stejné jako přípravný zápas v Rakousku, prostě bez lidí," kroutí hlavou Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

„Musím poděkovat našim sponzorům a VIP hostům, že se dokázali vyhecovat k hlasitému fandění. Zároveň strhli i VIP hosty Slavie. Díky výborné akustice na stadionu a sponzorům aspoň nějaká atmosféra byla," líčí jeho liberecký protějšek Pavel Hoftych.

Všichni trpí za pár jedinců

Slavia si vyžrala kolektivní vinu za výtržnosti několika chuligánů, kteří v předchozím domácím utkání s Olomoucí házeli do hostujícího sektoru pyrotechniku. Do ochozů se dostala jen hrstka držitelů čestných vstupenek.

„Potrestaní jsme my okolo fotbalu, nejvíce pak hráči. A sedmnáct osmnáct tisíc lidí, kteří mohli v hledišti být. Doufám, že už se něco takového nikdy nestane, protože všichni trpíme za pár jedinců," láteří Trpišovský.

Nepřipadal si ani jako na ligovém zápase. „V podstatě jsme lidem zakázali přijít na fotbal. Hrajeme kvůli nim, kvůli atmosféře. Uzavřený stadion jsem zažil poprvé a doufám, že naposledy," přeje si Trpišovský.

Reklama