Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 0:2Plzeň na kolenou! Skvělé Slovácko dobylo po Spartě i půdu vicemistra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Šašinka 0 : 1
61. Zajíc 0 : 2
Záznam online reportáže

Jestli se chtěli fotbalisté Plzně v nedělním duelu fotbalové ligy proti Slovácku naladit na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy s Antverpami (v Belgii prohráli 0:1), povedl se jim totální opak. Proti vynikajícím Moravanům zahráli bídně a zaslouženě padli 0:2. V první půli se trefil Ondřej Šašinka, po přestávce dílo plzeňské zkázy dokonal Zajíc. Po nečekané porážce ztrácejí Západočeši na vedoucí Slavii po pěti kolech tři body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Slovácko v Doosan aréně předvedlo, že jeho triumf na Letné v úvodním kole nebyl náhodný. Už zkraje zápasu se řítilo do nebezpečného brejku, Havlík ale ve velké šanci minul. Viktoriáni odpověděli rychlou akcí po levé straně, v jejím závěru pálil Procházka, ránu srazil na roh jeden z hostujících obránců. Vzápětí nepřesnou rozehrávku Plzně hasil na poslední chvíli skluzem brankář Hruška.

Oba gólmani si pak na dvacet minut mohli vzít volno, v šestnáctkách se prakticky nic nedělo. Až po půlhodině se pokusil o střelu Chorý, Trmal ale zasahovat nemusel. Stejně tak po pokusu Hořavy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka a Adam Hloušek z Plzně.

Domácí v útoku hořeli

Západočeši nebyli ve své kůži, nedařila se jim kombinace ani standardky. Slovácku stačilo pozorně bránit, aby favorita drželo daleko od své brány. Naopak v 38. minutě zahrozilo Petrželou. Bývalého spoluhráče Hruška vychytal.

Petržela, jeden z hlavních strůjců zlaté éry Viktorie, který Viktorii po uplynulé sezoně opustil, se na trávníku nepotkal se svým dlouholetým parťákem Limberským. O jejich souboje byli fanoušci ochuzeni, Vrba dal totiž Limberskému před Antverpami volno. Síly na důležitý duel s belgickým týmem šetřili také Kopic, Krmenčík a Brabec, kteří začali na lavičce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Chorý z Plzně a Petr Reinberk ze Slovácka.

Ve 42. minutě smutně sledovali, jak se hosté po gólu ujímají vedení. Zajíc se prosadil na levé straně, přihrál na malé vápno Šašinkovi, který se zblízka nemýlil. Vzápětí mohl zvýšit Navrátil, ze solidní pozice vypálil nad.

Změny v sestavě nepomohly

Na dění na trávníku v úvodním dějství reagoval Vrba stažením Hořavy a Mihálika, na hřiště poslal od druhé půle Kopice s Krmenčíkem. Ten sice okamžitě rozvlnil síť, gólu však předcházel ofsajd přihrávajícího Kayamby. Skóre se však v 61. minutě měnilo na druhé straně! Petržela fantasticky vysunul Zajíce, který špičkou kopačky přehodil vybíhajícího Hrušku - 0:2.

Hosté byli dál aktivní, agresivní, domácím nedopřáli žádný tlak. Ani větší šanci. Po zásluze si odvážejí tři body. Plzeňští, kteří už neskórovali čtyři zápasy v řadě, mají čtyři dny na to, aby se z nedělního k.o. probrali. Jinak po letech zažijí podzim bez evropských pohárů.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
Branky: 42. Šašinka, 61. Zajíc. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Orel (video). ŽK: Procházka - Reinberk, Navrátil. Diváci: 8790.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Pernica, Hloušek - Procházka, Kalvach (74. Janošek) - Kayamba, Hořava (46. Krmenčík), Mihálik (46. Kopic) - Chorý. Trenér: Vrba.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (13. Šimko) - Havlík, Daníček - Petržela (79. Krejčí), Šašinka (73. Kalabiška), Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: