Hlavní obsah

Opava, Slovácko a Zlín zaplatí pokutu za chování fanoušků

Praha

SFC Opava dostal od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace pokutu 30 000 korun, protože nezabránil v utkání 4. kola první ligy s Baníkem Ostrava (0:2) v pronesení pyrotechniky na stadion a jejím použití v hledišti. Za porušení povinností pořádajícího klubu ve stejném kole bylo potrestáno i Slovácko, jeho soupeř z předminulé soboty Zlín (1:0) pyká za nesportovní chování fanoušků, kteří také použili pyrotechniku. Oba kluby zaplatí 20 000 korun.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Josef Csaplár.

Článek

Kvůli obdobným prohřeškům zahájila disciplinární komise řízení s Mladou Boleslaví a Spartou za chování fanoušků při nedělním utkání 5. kola (4:3). Středočeši vedle pyrotechniky mohou očekávat i trest za vhazování předmětů na hřiště, Letenští zase za nevhodný transparent v hledišti. Disciplinárka se bude zabývat i počínám fanoušků Baníku Ostrava v zápase s Bohemians 1905 (4:2) a Sigmy Olomouc v utkání s Karvinou (1:1).

Opavský útočník Václav Jurečka dostal jednozápasový trest za vyloučení po druhé žluté kartě v nedělním utkání v Jablonci (2:1).

Reklama

Související témata: