Hlavní obsah

Mladík Klíma se poprvé dočkal, gól ale nedal. Do Boleslavi dojíždí z Letňan

Do Mladé Boleslavi dorazil v červnu z Jihlavy s vizitkou nebezpečného střelce. Útočník Jiří Klíma nasázel v loňské sezoně druhé ligy osm gólů, na první trefu po návratu mezi elitu ale zatím čeká. Za Středočechy dosud sbíral starty jen po minutách, v neděli na půdě Jablonce však při absencích Komličenka s Mešanovičem poprvé nastoupil v základní sestavě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Klíma (vpravo) z Mladé Boleslavi a Dominik Plechatý z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

„Chtěl jsem se chytit, dát gól a pomoct týmu. Herně to nebylo úplně špatné, ale tady rozhodují maličkosti, že si třeba nezpracujete míč," utrousil 22letý fotbalista, jenž postupně zase nasává prvoligovou atmosféru.

„Pár zápasů jsem už odehrál. Je to tu víc o fotbale. Druhá liga je spíš soubojová, obránci jsou tam docela řezníci, nic vám nedají zadarmo," říká. Na klub z Vysočiny přitom nezanevřel. Bývalé spoluhráče bedlivě sleduje a je s nimi v kontaktu.

„Nejvíc asi se Standou Klobásou. Jsem rád, že se prosazuje," hřeje mladíka, který si nové angažmá užívá. „V klubu se mi líbí moc. Všechno máme blízko. Zázemí je super a nemám si na co stěžovat. Je to pro mě posun dopředu."

Přímo v Boleslavi však nebydlí. Na tréninky denně dojíždí z pražských Letňan. „Jsem tam ještě s kamarádem. Hraje za Zápy a trochu se hecujeme. Kdybych šel někdy hrát za béčko ve třetí lize, bylo by to pikantnější," směje se Klíma.

Reklama

Související témata: