Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 2:0Olomouc porazila oslabené Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Plšek 1 : 0
48. Hála 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce vyhráli v 7. kole první ligy nad Teplicemi 2:0. Domácí poslal ve druhé minutě nejrychlejším gólem v sezoně do vedení Jakub Plšek a pojistku přidal ve 48. minutě Martin Hála. Hosté dohrávali od 53. minuty bez vyloučeného Petra Kodeše a zůstali v neúplné tabulce předposlední. Sigma doma v lize porazila Teplice počtvrté za sebou a připsala si třetí výhru v sezoně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Martin Hála z Olomouce a Patrik Žitný z Teplic.

Článek

Olomouc nastoupila do zápasu bez několika hráčů, kteří měli zdravotní problémy. Premiéru v základní sestavě si tak odbyl Zmrzlý a po dlouhodobém zranění hrál Hála. Teplice udělaly oproti minulému zápasu a remíze 1:1 s Plzní jedinou změnu, když Jindráčka nahradil Vyhnal.

Sigma do zápasu, v němž si retro dresy z roku 1954 připomínala 100 let od založení klubu, vstoupila nejlépe, jak mohla. Hned ve druhé minutě dotlačil míč po centru od Jemelky a závaru před brankou do sítě Plšek a čtvrtým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucká radost, Sigma se ujala vedení nad Teplicemi.

Teplice v 29. minutě vstřelily branku, jejich radost z vyrovnání však trvala jen chvíli. Rozhodčí Klíma gól po přezkoumání videa kvůli ruce Petra Mareše před centrem odvolal.

Pět minut před pauzou se za obranu domácích dostal osamocený Vyhnal, branku však přestřelil. Ještě před koncem poločasu zahrozila také Sigma, Hála však na centr Zmrzlého těsně nedosáhl. Žitný pak pokusem z poloviny hřiště zamířil nad.

Olomouc vstoupila do druhé půle stejně dobře jako do první. Po centru Zmrzlého se ve 48. minutě prosadil Hála a gólově oslavil svůj návrat na trávníky.

O chvíli později udělil rozhodčí Klíma Kodešovi za faul na Pilaře žlutou kartu, po zhlédnutí záznamu však svůj verdikt upravil a hostujícího záložníka rovnou vyloučil.

Teplice ani v deseti nepřestaly hrát a snažily se snížit. Se střelou Ljevakoviče i dvěma pokusy od Žitného si však poradil brankář Reichl. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Yunis, ale Grigar mu včas zmenšil úhel a zasáhl. V nastaveném čase ještě Falta našel Nešpora, jehož volej zastavilo břevno hostující branky.

7. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 2. Plšek, 48. Hála. Rozhodčí: Klíma - Nádvorník, Hock - Julínek (video). ŽK: P. Mareš, Ljevakovič. ČK: 53. Kodeš (všichni Teplice). Diváci: 3062.
Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Štěrba, Jemelka - Pilař (84. Radek Látal), Plšek, Zmrzlý (71. Zlatohlávek), Houska, Falta - Yunis (75. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Hora (71. Moulis), Kodeš, Kučera, Žitný - J. Mareš (58. Ljevakovič), Vyhnal (80. Jindráček). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: