Hlavní obsah

Nesundat dres, blesklo hlavou Vodhánělovi. Hašek si při jeho sólu připomněl Maradonu

Praha

Sobotní bitvu proti Liberci z hlavy asi nikdy nevymaže. Jan Vodháněl se stal ve vršovickém Ďolíčku opěvovanou postavou tropického odpoledne. Fandy Bohemians nejprve ohromil sólem zakončeným ranou na bližší tyč, tři minuty před koncem pak poslal Slovan do kolen, když střelou do odkryté brány završil parádní akci Nigerijce Ugwua.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians Jan Vodháněl slaví. Jeho dvě trefy rozhodly o výhře Klokanů nad Libercem.

Článek

Jeho nadšení v tu chvíli neznalo mezí. "Hlavou mi běželo, že si hlavně nesmím sundat dres, protože to jsem udělal po prvním gólu a měl už tedy žlutou kartu," usmíval se šťastný střelec, jehož hbitě pošťouchl trenér Martin Hašek. „Ještě že tě to napadlo," žertoval kouč Klokanů, který posléze zahrnul 22letého záložníka chválou. A zaslouženě.

Vodháněl ve svém 26. ligovém utkání konečně zlomil střeleckou smůlu. Do nejvyšší soutěže poprvé nakoukl už na jaře roku 2016 v dresu Mladé Boleslavi, poté zamířil do druholigové Vlašimi, kde si ho před rokem vyhlédli Bohemians a svého kroku rozhodně nelitují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník fotbalových Bohemians Jan Vodháněl slaví se spoluhráči gól v síti Liberce během utkání nejvyšší soutěže.

Formu měl už v zimní přípravě, jenže pak se zranil a na jaře v sestavě jen paběrkoval. Teď však přišla jeho chvíle. „První ligový gól je pro každého kluka splněný sen," zářil radostí šikovný mladík, jenž v minulosti absolvoval i stáž v Dortmundu.

Zvlášť o jeho první trefě z úvodu druhé půle si budou příznivci Klokanů dlouho vyprávět. Mrštně totiž přešel přes pět protihráčů a tvrdou ranou propálil Nguyena. „V plánu to ale takhle nebylo. Na vápně jsem chtěl někoho najít, jenže nakonec jsem si to dal na pravou nohu a vystřelil," popisoval odchovanec Mladé Boleslavi.

Trenér Hašek si v ten moment dokonce připomněl úžasné sólo legendárního Argentince Diega Maradony z mistrovství světa 1986. „Kdo na stadion přišel, hodně dlouho na to nezapomene, možná nikdy. Taky si pamatuju, když to Maradona v Mexiku sám protáhl. Vidím to jako teď, když jsem se díval na přímý přenos. Nezapomněl jsem na to. Honzova akce od toho nebyla úplně daleko. Byla neskutečná," pěl ódy kouč Klokanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vodháněl z Bohemians oslavuje svůj gól na 2:1 během utkání 8. kola Fortuna ligy s Libercem.

Mezi novináře dorazil dobře naladěný. Není divu, vždyť jeho svěřenci doma válí. Zatímco loni v součtu s nadstavbou vyhráli u Botiče jen dva zápasy, v probíhajícím ročníku vytěžili ze čtyř utkání deset bodů.

„Možná jsme na sebe minulou sezonu vytvářeli před fanoušky zbytečný tlak. Teď jsme asi trošku uvolněnější. Tři body jsme získali hned v prvním zápase, a to nám pomohlo. Domácí zápasy zvládáme jak výsledkově, tak docela slušně i herně. Otočili jsme utkání s Olomoucí z 0:2 na 3:2, což je super. Dneska se to opět povedlo," lebedí si Vodháněl.

Reklama