Hlavní obsah

Divoká remíza na Spartě! V Opavě šok, Slavia ztratila vítězství v závěru

Praha
Aktualizováno

Plzeň svůj díl zvládla a lídrovi tabulky se přiblížila. Vedoucí Slavia naopak v 8. kole fotbalové ligy zaváhala v Opavě, kde přišla o výhru po gólu Jana Žídka v samém závěru zápasu. Za sebou svá utkání mají i Jablonec s Baníkem (2:1), České Budějovice se Zlínem (2:0) a Teplice s Karvinou (0:0). Divoký zápas byl k vidění na Letné, kde Sparta nakonec remizovala s Olomoucí 3:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Greššák ze Sigmy Olomouc a Martin Hašek ze Sparty během utkání 8. kola fotbalové ligy.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní v poslední době šlapou, ale ve Slezsku překvapivě zaváhali. Soupeře měli přitom přijatelného, alespoň co do statistik. Slavia neprohrála ani jeden z 18 ligových zápasů s Opavou a poslední čtyři vyhrála.

Lídr tabulky navíc už od 13. minuty hrál v početní přesile, červenou kartu si vysloužil Svozil. A sešívaní své výhody rychle využili. Ve 24. minutě se trefil Olayinka. Jenže další branky už úřadující mistr nepřidal a v 90. minutě zápasu přišel šok v podobě gólu opavského Žídka. Slavia tak remizovala v Opavě 1:1.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Jan Žídek z Opavy vyrovnal proti Slavii na 1:1.

Jablonec zvítězil nad Baníkem

Šlágrem kola byl duel dvou týmů s ambicemi na pohárové příčky. Domácí byli na Střelnici favoritem, Jablonec do dnešního dne prohrál jediný z posledních 17 zápasů s Baníkem.

A v duchu úspěšné bilance pokračoval i v dnešním zápase. V úvodní čtvrthodině zápasu vstřelili Severočeši hned dva góly, jako první se v 9. minutě trefil Krob a čtyři minuty poté i Jovovič. V 80. minutě sice snížil na 1:2 z pohledu Ostravy Milan Baroš, ale další branky už Baník nepřidal a všechny tři body tak bere Jablonec.

Budějovice hostily Zlín

Na jihu Čech hrály týmy, které se dosud naposledy utkaly v lize v březnu 2009. Českým Budějovicím hrozil pád až na poslední místo, také Zlín se pohybuje ve spodních patrech tabulky.

V dnešním souboji se lépe dařilo domácím, kteří utkání ovládli 2:0. V první půli se parádně trefil Brandner, v závěrečných minutách pak přidal pojistku v podobě druhého gólu Rabušic, čerstvá posila Jihočechů.

Karviná válčila o body v Teplicích

Stínadla byla dějištěm bitvy o naději. Teplice do ní šly z posledního místa, také Karviná zatím získala pouze pět bodů. Severočeši s ní ještě nikdy neprohráli a doma ji vždy porazili. Domácí série Teplic se ale dnes zastavila poté, co ani jeden z celků nedokázal vstřelit gól. Utkání tak skončilo nerozhodně 0:0 a Teplice zůstávají poslední.

Sparta po divokém průběhu remizovala se Sigmou

Letenští potřebovali před reprezentační pauzou zarazit fatální bodové ztráty z úvodu sezony. To se jim ale podařilo jen částečně. V zápase plném zvratů udeřila Sparta jako první – šla do vedení ve 20. minutě díky gólu Kozáka. Olomouc ale dokázala během pár minut vyrovnat, trefil se Hála. A o pár minut později bylo pro Sigmu ještě radostněji – po fatální chybě sparťanské obrany skóroval Plšek a do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro Sigmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Jakub Plšek překonává gólmana Nitu v zápase Sparta–Olomouc.

Spartě se ale sedm minut po začátku druhé půle podařilo vyrovnat. Po skvělé Haškově přihrávce umístil Hložek míč do sítě mezi nohama gólmana Reichla. Další gól navíc o pár minut později přidal Guélor Kanga. Sparta tak opět strhla vedení na svou stranu.

Další zvrat však způsobil druhým gólem v zápase Jakub Plšek, který hlavičkou z bezprostřední blízkosti opět vyrovnal skóre. Další gól už nepadl a oba soupeři si tak z utkání odnášejí po bodu.

Program 8. kola:
Sobota
Bohemians–Liberec 2:1
Slovácko–Mladá Boleslav 1:1
Příbram–Plzeň 1:2
Neděle
Teplice–Karviná 0:0
Opava–Slavia 1:1
Branky: 90. Žídek – 24. Olayinka.
Č. Budějovice–Zlín 2:0
Branky: 23. Brandner, 84. Rabušic.
Jablonec–Ostrava 2:1
Branky: 9. Krob, 13. Jovovič – 80. Baroš.
Sparta–Olomouc 3:3
Branky: 20. Kozák, 52. Hložek, 57. Kanga – 28. Hála, 36. a 74. Plšek.

Reklama