Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:3Kangovi narozeniny zhořkly, jeden z favoritů ligy zůstává mimo skupinu o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Kozák 1 : 0
28. Hála 1 : 1
36. Plšek 1 : 2
52. Hložek 2 : 2
57. Kanga 3 : 2
74. Plšek 3 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Nevyhrávají už ani doma. Fotbalisté pražské Sparty nakonec gólovou přestřelku neustáli a v utkání 8. ligového kola jen remizovali s Olomoucí 3:3. Letenští tak jako jeden z největších favoritů soutěže zůstávají před reprezentační přestávkou na sedmém místě tabulky, tedy mimo skupinu o titul. Olomoucký Plšek se dvěma góly dostal do čela tabulky střelců, má již šest branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Greššák ze Sigmy Olomouc a Martin Hašek ze Sparty během utkání 8. kola fotbalové ligy.

Článek

Minulá porážka v Liberci nezůstala bez odezvy. V základní sestavě Sparty došlo hned ke čtyřem změnám. Vrátil se do ní i Kanga slavící v den zápasu 29. narozeniny.

Favorit začal aktivně a s chutí. Kozák již v 8. minutě ve vápně uvolnil Plavšiče, jehož rána orazítkovala břevno. Hanáci pak na chvíli hru vyrovnali, gólu však neušli. Plavšičův roh Hložek ve 20. minutě patičkou prodloužil před branku, kde Kozák přehlavičkoval gólmana. Zdálo se, že Reichl vyrazil míč, který už byl za čárou, domácí kapitán ho každopádně z dorážky poslal do sítě a připsal si první trefu na domácím letenském trávníku.

Achillovou patou Sparty je ovšem obrana, což se brzy ukázalo. Jakmile si hosté po sérii zmatků v domácí defenzivě připravili první šanci, bylo vyrovnáno. Falta našel zcela neobsazeného spoluhráče, Hála zachoval chladnou hlavu a prostřelil houštinu těl před sebou.

Domácí měli i smůlu, po nakrátko rozehraném rohu trefil břevno tentokrát Hašek. A hned vzápětí podtrhl stoperskou mizérii Štetina. Slovenský reprezentant odvrátil míč v nouzi tak nešťastně, že vyslal do sóla Plška. Olomoucký kanonýr nabídkou nepohrdl a svým pátým podzimním gólem otočil skóre ve prospěch Sigmy. Domácí začali zmatkovat a Štetina o chvíli později další brance pro změnu zabránil...

Sparta vedla 6:2 na střely, na góly však prohrávala 1:2. Penalty se po přezkoumání u videa nedočkala ani v případě pádu Kozáka, tak Haška.

Tři minuty po přestávce diváci jen žasli, co všechno se dá zahodit. Kanga selhal v tutovce před malým vápnem, Hložek neuspěl ani tři kroky před prázdnou brankou... Kozák po chvíli trefil hlavou tyč.

Vyrovnání bylo odměnou za přímočarost. Střídající nový stoper Krejčí vyřešil nebezpečnou situaci před vlastní brankou, našel na křídle Haška a jeho přihrávka vyslala na zteč Hložka. Teenager už po rychlém úniku nezaváhal a Reichla prostřelil.

S dalším náporem hustého deště byl završen druhý obrat ve skóre. Po Plavšičově driblinku zachoval chladnou hlavu tentokrát Kanga a oslavil narozeniny gólem.

Vyhráno však ještě domácí neměli. Jejich bývalý hráč Nešpor trefil v 68. minutě břevno. Sparta nebrala varování vážně, a tak volný Plšek vyrovnal. Výhru měl na hlavě střídající Tetteh, ale branku minul.

Fotbalová liga - 8. kolo:
Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:3 (1:2)
Branky: 20. Kozák, 52. Hložek, 57. Kanga - 36. a 74. Plšek, 28. Hála. Rozhodčí: Proske - Caletka, Melichar - Marek (video). ŽK: Kanga, Kozák, Tetteh - Houska, Reichl. Diváci: 9407.
Sparta: Nita - Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek (46. Krejčí) - Mandjeck - Hložek (81. Tetteh), Hašek, Kanga, Plavšič (90.+1 Graiciar) - Kozák. Trenér: Jílek.
Olomouc: Reichl - Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, Plšek, Greššák (64. Zmrzlý), Falta (85. Štěrba) - Nešpor (77. Zahradníček). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: