Hlavní obsah

Revoluční krok na Slavii! Nechceme prázdné sedačky, vysvětluje Tvrdík

Praha

Revoluční krok v českém fotbalovém prostředí! Slavia Praha, úřadující český šampion a účastník základní skupiny Ligy mistrů, bude od zápasu s Mladou Boleslaví (28. září) sledovat účast majitelů permanentních vstupenek na domácích zápasech. Následně budou do přednostního práva obnovit svoji permanentku na další ročník zařazeni jen příznivci, jejichž účast na domácích zápasech bude vyšší než osmdesát procent.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Radost slávistických fanoušků - ilustrační foto.

Článek

Důvod opatření Slavie je prostý: klub nechce, aby stadion v Edenu byl sice vyprodaný, ale místa na tribunách ve skutečnosti zela prázdnotou.

„Fanoušci musí pochopit, že pro nás není možné mít vyprodaný stadion, ale přitom prázdné sedačky a před arénou příznivce, kteří se na zápas nedostanou," vysvětluje krok Slavie předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík.

„Od utkání s Mladou Boleslaví bude zavedena možnost vrátit sedačku zpět klubu proti benefitům. Část takto vrácených sedaček se bude počítat jako účast," doplňuje Tvrdík.

V současné době má klub z Edenu dvanáct tisíc permanentních vstupenek. „Další navyšování neplánujeme. Zájem o permice je super, ale nechceme prázdné sedačky," uvádí Tvrdík.

Jak vše bude fungovat? Počínaje utkáním s Mladou Boleslaví bude zbývat jedenáct zápasů základní části nejvyšší tuzemské soutěže plus tři další utkání za předpokladu, že Slavia bude figurovat v tabulce po třiceti kolech mezi třemi nejlepšími.

„Vstupenky na čtyři zápasy bude možné vrátit, získat benefity, a přitom se budou počítat do limitu návštěvy. Osmdesátiprocentní účast tudíž představuje návštěvu sedmi domácích utkání a čtyřikrát kliknout na vrácení vstupenky. To je legitimní požadavek," obhajuje Tvrdík krok Slavie.

Reklama

Související témata: